Karlović: Finale Davis Cupa bio bi strašan uspjeh za Hrvatsku

Tekst: T.T.
Foto: AFP

OD PETKA do nedjelje Hrvatska i Češka će se u porečkoj dvorani Žatika boriti za ulazak u finale Svjetske skupine Davis Cupa, a jak adut u ruci izbornika Gorana Prpića bit će Ivo Karlović.

"Znamo da je češka ekipa jaka. Tu su dva odlična igrača za pojedinačne mečeve, Radek Štepanek i Tomaš Berdych, a ujedno su i odličan par. Mi smo također dobri pa očekujem potpuno otvoren meč", kaže Karlović.

Prije dva mjeseca u susretu s SAD-om, također u Poreču, Karlović je u prvom dvoboju svladao Jamesa Blakea (bila mu je to prva pobjeda u karijeri u pet setova) i tu je započeo hrvatski put prema pobjedi. Na pitanje osjeća li pritisak da i sada mora pobijediti Karlović je odgovorio:

"Pritisak osjećamo svi, ali smo spremni da se nosimo s njim. Protiv Berdycha imam pozitivan omjer, sa Štepanekom nisam jako dugo igrao. Čeka nas polufinale, ulog je velik, ali za malu zemlju kao što je Hrvatska i ovo je odličan rezultat. No plasman u finale bio bi ogroman uspjeh", rekao je Karlović.

Na ovotjednoj ATP listi Marin Čilić je 15. igrač svijeta, a Ivo Karlović 31. Najbolji češki tenisač je Radek Štepanek na 17. mjestu, a odmah iza njega je Tomaš Berdych. Susret Hrvatska - Češka igrat će se od 18. do 20. rujna u porečkoj dvorani Žatika na zemljanoj podlozi. Ždrijebanje parova bit će u četvrtak u 13 sati u hotelu Dijamant.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara