Karlović glatko izgubio u finalu Delrey Beacha od Gulbisa

Karlović glatko izgubio u finalu Delrey Beacha od Gulbisa

Totalsport
Foto: AFP

HRVATSKI tenisač Ivo Karlović nije uspio osvojiti prvi ATP turnir ove godine, odnosno peti u karijeri. Latvijac Ernests Gulbis ga je lako pobijedio u Delray Beachu 6:2, 6:3.

Finale je okončan za samo jedan sat i dvadeset minuta, u kojem je 21-godišnji Latvijac potpuno dominirao nakon prva tri gema u meču. Inače, ovim je 72. igrač na svijetu osvojio prvi turnir u karijeri.

Karlović je lakoćom uzeo prva dva servis gema, a kod 2:1 imao i dvije break lopte. Nakon što ih nije iskoristio doslovno je nestao s terena. Gulbis je u prvom setu, nakon toga, nanizao pet gemova za 6:2, a potom je od 1:1 u drugom setu uz break pobjegao na nedostižnih 3:1. Mogao je već u narednom gemu dohvatiti i dupli break, no Karlović je tada zadržao svoj servis koji mu nije mnogo značio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najjači segment igre Karlovića u ovom finalu, servis, nije posebno dobro služio. Iako je imao 14 aseva, napravio je pritom i pet dvostrukih servis pogrešaka, ali je zato očajno reagirao na drugi servis. Osvojio je samo sedam od 26 tih poena (tek 27 posto), a poslovično odličan nije bio niti nakon što je ubacio prvi početni udarac (29 uzetih poena od 43).

Gulbis je na kraju osvojio sedamnaest poena više u meču (67-50).

ATP Delray Beach, finale:

Gulbis - Karlović (2) 6:2, 6:3

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara