Karlović nakon osvajanja Nottinghama: Imao sam puno sreće

IVO KARLOVĆ i Španjolac Fernando Verdasco na sličan su način ocijenili međusobni dvoboj u finalu ATP turnira u Nottinghamu.

Budući da je cijeli dan padala kiša, Karlović je do obrane naslova stigao finalnom pobjedom u dvorani. Naravno, iako nisu igrali na travi, hrvatskom tenisaču će biti ubilježen naslov pobjednika upravo na toj podlozi. Karlović zacijelo neće zbog toga protestirati, iako bi mu možda bilo lakše na travi. Možda i ne bi. Verdasco je po tom pitanju rekao:

"Više bih volio da smo igrali na travi. Ne kažem to zbog toga što mislim da bi imao više izgleda, već naprosto zato što je ovo turnir na travi."

Obojica su se složili da su odlučili detalji. Uostalom, nakon pobjede rezultatom 7:5, 6:7(4), 7:6(8) za Karlovića, teško su i mogli nešto drugo reći. Karlović se osvrnuo na svoj gubitak servisa kod vodstva 4:3 u trećem setu:

"Bio sam jako ljut kada se to dogodilo, ali nastojao sam samo zadržati koncentraciju. Njegovo je samopouzdanje nakon toga poraslo i to me dosta brinulo. Ipak, završilo je dobro za mene, iako je meč bio iznimno težak. Verdasco je igrao jako dobro, i na kraju se sve svelo na pitanje jednog ili dva poena, koji su otišli na moju stranu. Mora se priznati da sam imao i sreće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Div sa Šalate'' prokomentirao je i činjenicu da je finale odigran pred otprilike 50 gledatelja, računajući i službene osobe, u atmosferi kakva inače dolikuje puno manjim turnirima:

"Bilo je jako neobično igrati u dvorani, pred tako malo ljudi. Normalno je očekivati da će najviše gledatelja biti na samom finalu. No, za mene je ipak najvažnije da sam pobijedio", zaključio je Karlović.

Sličnu je analizu meča, ali u različitom raspoloženju, ponudio i Verdasco, kojem je ovo bio peti finale u karijeri, ali je i dalje ostao na jednom naslovu pobjednika, u Valenciji 2004. godine, na zemljanoj podlozi.

"To je tenis, jednostavno nisam imao sreće. Da je Ivo napravio koju dvostruku servis pogrešku u tie-breaku, ili da sam ja ubacio koji dobar retern, meč bi bio moj. Pokušavao sam sve, ali on je bio bolji za jedan poen. U trećem setu sam igrao stvarno dobro, imao sam čak i više prilika od Karlovića. U tie-breaku je on sjajno servirao, a mene je skupo koštala jedna dvostruka pogreška."

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara