Karlović opet ispao u prvom kolu Wimbledona

SIMON STADLER je pobijedio Ivu Karlovića 4:6, 7:6(4), 6:3, 7:5 što je Karloviću četvrti poraz zaredom u prvom kolu Wimbledona.

Karlović je još jedne godine došao kao pritajeni favorit u All England Club, barem se tako moglo shvatiti ako se osluhnuo glas kladionica. Osvajač Nottinghama prošlog tjedna je na svim listama bio među deset najvećih favorita Wimbledona, ali je ponovno uprskao stvar na startu.

Prošle godine ga je u prvom kolu pobijedio Santoro, prije dvije Wawrinka, prije tri Bracciali, a ovaj put Simon Stadler, inače 172. igrač svijeta. Inače, sa Stadlerom je Karlović u karijeri igrao prije ovog meča tri puta i svaki put je hrvatski tenisač pobijedio.

Makar je Stadler prvi napravio break u meču, 22. igrač na svijetu je prisvojio za sebe ostatak prvog seta i, mislilo se, napravio prvi korak prema pobjedi. No, u drugom setu su počeli problemi.

Stadler je lako osvajao poene na drugi servis Karlovića, s osnovne linije je bolji bio Nijemac, a servisom Karlović nije uspio napraviti cijeli posao.

Drugi set je otišao u tie-break u kojem je Stadler za tili čas poveo 6:1 i izjednačio ukupan rezultat. Nakon što nije iskoristio break priliku u prvom gemu trećeg seta, u ostatku te dionice ponovno je gospodario Stadler i dobio set za 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom setu je trajalo držanje vlastitog servisa sve do 5:4 kada je Karlović došao do 15-40 i dvije set lopte, ali je ostao kratak. Očigledno uzdrman time sljedeći gem je Karlović izgubio, a zadnju šansu je imao kod 6:5 i servis Nijemca.

Karlović je dobio prva dva poena (0-30), ali je tu i zastao. Te poražavajuće opet napustio Wimbledon, makar su nadanja bila velika.

Karlović je ima više break šansi (12), ali je iskoristio samo dvije, dok je Stadler iskoristio tri od osam.

Treba reći kako je Karlović osvojio samo 35 posto poena na drugi servis (13 od 37), te je imao 23 asa i 29 neforsiranih pogreški.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara