Kasun: Stanje u hrvatskoj ligi je žalosno

CENTAR Orlando Magica Mario Kasun prihvatio je poziv izbornika Nevena Spahije da igra na Europskom košarkaškom prvenstvu koje se u rujnu održava u SiCG. Kasun je, uspoređujući hrvatsku i njemačku ligu, zaključio da je stanje u hrvatskoj ligi - žalosno.

"Da nema Spahije, ne bih se niti ovoga puta odazvao. On me je zvao i kad sam bio suspendiran, pa je red da mu se odužim. Osim toga, dečki u reprezentaciji su izvrsni, radujem se zajedničkim pripremama i nadam se napokon jednoj medalji" - rekao je Kasun.

Kasuna ugovor u Orlandu veže još dvije godine, a hrvatski reprezentativac kaže da je zadovoljan svojim NBA nastupom iako priznaje da ga smeta što igraju igrači koji po njegovom mišljenju to ne zaslužuju.

"Od promjene trenera očekujem mnogo i nadam se pozitivnijem odnosu, odnosno većoj minutaži kako bih mogao pokazati sve što znam. Ako ne bude dovoljno minutaže, tražit ću razmjenu. Najveća mi je želja upravo podići minutažu, jer bi mi to pomoglo i u sklapanju boljeg ugovora" - kaže Mario.

Podsjetimo, Mario je igrao u frankfurtskom Opel Skylinersu, a on sam kaže kako se igranje u njemačkoj i hrvatskoj ligi ne može usporediti.

"Nemoguće je usporediti njemačku i hrvatsku ligu, kod nas je stanje doslovce žalosno. Naravno, s NBA-om se ne mogu uspoređivati ni njemačka, a kamoli naša liga. U Americi je osnovna karakteristika brzina razmišljanja i brzina igre" - objašnjava Kasun.

"Tamo nitko od pogreške ne radi dramu. U Europi, pogotovo u Hrvatskoj, kad pogriješiš moraš "glavom lupati u zid." Jedina loša stvar su suci, koji uopće ne štite igrače početnike. Kad igraš prvu godinu sude ti osobnu, a da nisi ni dotaknuo protivnika, dok po tebi mogu lupati "ko konji" i nikom ništa. - rekao je Kasun za Novi list.

NBA treninzi su, kaže, fizički jako naporni i svaka utakmica je prava tučnjava protivničkih momčadi. Ipak, Mario kaže da je zadovoljan kako je odigrao u svojoj prvoj NBA sezoni, a sviđa mu se što su košarkaši međusobno dobri i van parketa.

"Ono što me malo smeta je ljubomora među igračima jer bi svi htjeli što više igrati, a primijetio sam i tragove rasizma" - zaključuje Kasun svoje "NBA dojmove".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara