Katalinić: Sada odlučuje samo jedna utakmica, nisu više dvije i to je naša velika prilika

Katalinić: Sada odlučuje samo jedna utakmica, nisu više dvije i to je naša velika prilika

Foto: Tom Dubravec / Cropix

TRENER RNK Split Ivan Katalinić najavio je dvoboj s Fulhamom koji je na rasporedu u četvrtak u 21 sat u Londonu. Nova je to povijesna prilika za splitske Crvene, utakmica u kojoj zaista malo toga mogu izgubiti, a puno toga dobiti.

"Mislim da imamo lijepu priliku proći ovo kolo i nastaviti bajku. Ako budemo igrali kao u Dugopolju, možemo dalje. Treba nam gol, ali ne sumnjam da će se i oni bolje pripremiti i da će biti barem deset posto bolji. Sada samo jedna utakmica odlučuje, a ne dvije i to je naša prilika. Moramo biti hrabri i strpljivi, šanse će sigurno doći. Najbitnije da se ne prepadnemo. Sve je otvoreno", rekao je trener RNK Split Ivan Katalinić.

"Igrat će i oni na sigurno, čekat će priliku, neće nasrnuti. Mi, ako i primimo gol, do devedesete minute imamo priliku za izjednačenje i prolazak dalje. Englezi će nas puno ozbiljnije shvatiti, podigli su svoju razinu, ali mi smo u prednosti, puno je utakmica iza nas ove sezone", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fulham nije klasična domaćinska momčad. Nema vatrenu publiku ni užarenu atmosferu na stadionu i to sigurno može biti prilika za Crvene.

"Istina, nisu oni Liverpool, Manchester ili Chelsea, nema nekog divljačkog navijanja i lude atmosfere. Dođe 18 tisuća ljudi, kao u kazalištu, koji će zapljeskati onome tko bude bolji, oni vole da se igra nogomet. Momčad? Ne znam još tko će zaigrati, odlučit ćemo u posljednji trenutak, ali mogu samo reći da igrači koju budu načeti neće igrati ma koliko oni inzistirali na tome", napomenuo je Katalinić.

Šimić: Za ovo se živi, igra i trenira

Riječ je potom dobio veznjak Crvenih Predrag Šimić, koji je svjestan kakva se prilika ukazuje Splitovcima.

"Za ovo se živi, igra i trenira. Čeka nas teška utakmica, ali znat ćemo se dobro postaviti, biti kompaktni i disciplinirani. Znat ćemo izaći i zaprijetiti golu. Oni su sigurno kvalitetniji i bolji od nas i bit će sigurno ozbiljniji, međutim sigurno oni više strahuju od nas", rekao je Šimić.

"Mi nemamo što izgubiti, iako nakon predstave u Dugopolju, svatko od nas vjeruje da možemo proći dalje i napraviti novo čudo. Da, vježbamo jedanaesterce", dodao je Šimić, a Katalinić samo odmahnuo rukom: "Neće biti produžetaka, neka bude 1:1."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara