Katalinić uoči bitke za Europu: Vidjet ćete da HNL nisu samo Hajduk i Dinamo

Katalinić uoči bitke za Europu: Vidjet ćete da HNL nisu samo Hajduk i Dinamo

Foto: Joško Ponoš / Cropix

JEDINA nepoznanica oko naših klubova koji će nastupati sljedeće sezone u Europi tiče se trećeg mjesta, koje vodi u prvo pretkolo Europske lige.

U preostala četiri kola o posljednjem putniku i klubu koji će prvi krenuti u euro-avanturu odlučit će Split i Inter, koji se sutra sastaju u Zaprešiću.

Crveni u zagrebačko predgrađe stižu s dva boda viška, a trener Ivan Katalinić ne stavlja pred igrače rezultatski imperativ: "Svjesni smo da s neriješenim rezultatom osiguravamo Europu, ako nas ne dobiju, gotovo je, a vjerujem da ćemo na kraju biti treći čak i ako izgubimo sutra", uzda se Katalinić u dobar raspored splitovaca:

"Najpoštenije bi bilo da i mi i Inter idemo u Europu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije ovoga igramo dvije domaće utakmice sa Zadrom i Dragovoljcem, a oni idu Dinamu pa im stiže Rijeka. Vjerujem da ćemo tu riješiti sve dvojbe, prije zadnje utakmice sezone kad igramo u Maksimiru."

Kate respektira Interovih 12 ovosezonskih pobjeda: "Lončarević je napravio dobar posao, Inter i mi smo iznenađenje ovog prvenstva i najpoštenije i bilo da i jedni i drugi idemo u Europu. Zaslužili smo to."

"Mi smo već mogli osigurati miran završetak sezone, da smo bili samo malo efikasniji u utakmicama protiv Osijeka i Lokomotive", dodao je Katalinić.

"Konačno ćete vidjeti da HNL nisu samo Hajduk i Dinamo"

U premijernoj prvoligaškoj sezoni Split je imao samo jedan cilj - ostati u ligi, i to su odavno osigurali. Jasno, s dobrim partijama i pobjedama narasli su i apetiti: "Naravno da sad ne želimo posustati, iako smo već napravili jako dobre stvari. Pobjegli smo Rijeci, Belupu, Varaždinu - klubovima koji više-manje redovito igraju u Europi."

"Drago mi je da će utakmica biti u izravnom prijenosu na televiziji, da čitava Hrvatska vidi kako HNL nisu samo Hajduk i Dinamo", rekao je u razgovoru za Index Katalinić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara