Katanec poručio Hrvatima: Trebat ćete se dobro oznojiti u Skopju

MAKEDONCI su sinoć dobili i službenu potvrdu o izostanku Gorana Pandeva s kvalifikacijske utakmice s Hrvatskom u subotu. Tu je vijest medijima objavio izbornik Srećko Katanec, prethodno razgovaravši s napadačem Lazija.

Katanec  pritom nije izostavio svoje opservacije o ovoj vrlo važnoj utakmici za hrvatsku reprezentaciju

"Hrvatska je najbolja reprezentacija u našoj skupini, što su dokazali izvanrednim rezultatima do sada. No, sada je došlo vrijeme da tu svoju dominaciju testiraju i potvrde na našem Gradskom stadionu u Skopju. Na terenu će istrčati jednak broj igrača i ne sumnjam kako će se Hrvati morati dobro oznojiti ukoliko žele do bodova", rekao je Katanec za Utrinski vjesnik.

Iako Makedonija nema više  nikakvog rezultatskog imperativa, Katanec apelira na profesionalnost, ozbiljnost i sportski duh

"Znam da nemamo nikakve šanse da se dokopamo četvrtog mjesta, ali ne želim da zbog toga izostane motivacije. Želimo se sportski i profesionalno nadmetati  i dobar rezultat podariti našim navijačima", ističe Katanec.

Vremena za trening i uigravanja ima još dosta, stoga Srećko Katanec ne dvoji kako će naći kvalitetnu zamjenu za Gorana Pandeva

"Imamo još pet dana za uigravanje i siguran sam kako ću pronaći dostojnu zamjenu za Gorana. Očekujem da se predstavimo u odličnom svjetlu pred našim navijačima. Još u Zagrebu pokazali smo i dokazali da ova makedonska vrsta zna igrati nogomet. Iako je skupina u ovom kvalifikacijskom ciklusu bila iznimno teška mislim da smo se ravnopravno nosili sa svim protivnicima i na to moramo bit ponosni",  reći će Katanec.

"Protiv reprezentacije Hrvatske, koja je veliki favorit u našoj grupi i koja je do sada cijele kvalifikacije odigrala besprijekorno, igrat ćemo dostojanstveno, za sebe, za svoj narod, svoj rejting i publiku na Gradskom stadionu. Siguran sam kako će naši navijači biti naš dvanaesti igrač ove subote", dodao je kapetan reprezentacije Goce Sedloski.

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara