Katanec uoči Hrvatske u otvorenom ratu s novinarima i pojedinim igračima Makedonije

DOK SE u Zagrebu priprema "operacija Makedonija", Srećko Katanec je u Skopju već otpočeo "operaciju Hrvatska" okupivši reprezentaciju u luksuznom hotelu Aleksander Palaceu i odradio prvu konferenciju za novinare koja je prošla u, najblaže rečeno, svadljivom tonu.

Srećko Katanec je u svojoj eri na klupi Makedonije uspio ući u otvoreni rat s predstavnicima makedonskih medija, posvađao se s većinom igrača i s vodstvom Makedonskog nogometnog saveza. Najbolji igrač Goran Pandev navodno mu se uopće ne javlja iako je s lokalnim medijima u stalnom kontaktu, a Igor Mitreski je nedavno poručio kako Katanec nema pojma, ali to nije ni bitno jer mu reprezentaciju ionako sastavlja predsjednik Saveza Haralampije Hadžiristevski.

Katančev odgovor ubrzo je stigao: "Mitreski je ionako poluigrač." U takvom i sličnom tonu prošla je Katančeva prva konferencija za novinare; makedonski izbornik bezrezervno se prepucavao s predstavnicima sedme sile koji mu najviše predbacuje što koristi samo igrače koji nastupaju za inozemne klubove, a potpuno ignorira nogometaše najjačeg makedonskog kluba Rabotničkog.

Na dnevni red na kraju je ipak došla i utakmica protiv Hrvatske. "Hrvati su apsolutni favoriti, to se mora priznati. Svi su suparnički igrači bolji od nogometaša koje ja imam na raspolaganju." S ovom se Katančevom konstatacijom moramo složiti i nadati se da će ta kvaliteta u Skopju i presuditi.

Pitanje je koliko u ovakvim okolnostima Katanec uopće može učiniti i u kakvom će stanju makedonska reprezentacija uopće dočekati Slavena Bilića i Vatrene. No, na rasulo u protivničkim redovima zasigurno se nećemo žaliti.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara