Kataranin Mohamed bin Hammam protukandidat Blatteru za novog predsjednika Fife

Foto: AFP

KAO što je bilo i najavljeno, 61-godišnji Mohamed bin Hammam iz Katra službeno je objavio kako će se u lipnju natjecati za predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Bin Hammam će biti protukandidat sadašnjem predsjedniku Seppu Blatteru (75) koji je već 13 godina na čelu krovne svjetske nogometne udruge.

"Nakon pažljivog proučavanja i razmišljanja, naoružan ljubavlju prema nogometu, odlučio sam se natjecati na predstojećim izborima za predsjednika FIFA-e", objavio je predsjednik Azijske nogometne federacije (AFC) u njenom sjedištu u Kuala Lumpuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sada je pravo vrijeme za pokušaj dolaska na čelo FIFA-e. Imam volju služiti narodu, a uvijek sam govorio da su natjecanja i promjene dobri za svaku organizaciju. Mislim da su mi šanse za uspjeh 50-50", dodao je Bin Hammam.

O svome protukandidatu je istaknuo:

"Blatter je iskusna osoba, dao je značajan doprinos nogometu, ali vjerujem da za svakoga postoji vremenska granica. Vrijeme je za novo lice. Nadam se da će Azija biti ujedinjena iza moje kandidature i da će i druge kontinentalne federacije stati iza mene."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara