Kazim: Nijemci su na prljav i nepošten način otišli u finale

TURČIN Colin Kazim - Richards nakon sinoćnjeg poraza optužio je Njemačku za prljavu igru i nedostatak fair-playa.

Elf je trijumfirao nakon što su Turci u 86. minuti zabili za izjednačenje i činilo se da bi se i četvrti put zaredom mogli vratiti iz mrtvih. Semih je matirao Lehmanna nakon što je Sabri probio desnu stranu.

No, Lahm je u 90. minuti zabio pobjedonosni pogodak i odveo Nijemce u finale. Lijevi bočni njemačke momčadi je u akciji u kojoj je pao odlučujući gol, prošao Kazima, a turski igrač je nakon toga pao kao pokošen i ostao ležati. Lahm je potom odigrao dupli pas s Ballackom, dobio loptu u protivnički šesnaesterac i nije mu bilo teško svladati Rustua.

"To nije bilo fer od Nijemaca"

Nakon gola igrača Bayern Muenchena, momčad Fatiha Terima je žestoko protestirala zbog toga što je Kazim - Kazim ležao ozlijeđen. Kazim je siguran da je Njemačka zabila gol jer nije poštivala fair-play i nada se da su igrači Elfa toga svjesni.

"Mislim da će ih smetati način na koji su zabili odlučujući gol. Cijeli turnir se temelji na fair-playu, a taj njihov gol nije bilo fer. Mi smo nekoliko puta bili u takvoj situaciji i uvijek smo izbili loptu u aut", rekao je Kazim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam igrač koji bi glumio ozljedu"

Turski reprezentativac koji je rođen u Londonu, rekao da se zaista ozlijedio iako nije bilo kontakta s njemačkim igračem, Lahm ga je zaobišao za barem metar.

"Nisam igrač koji bi glumio i pretvarao se da sam ozlijeđen. I zato sam bio još više iznenađen kad sam vidio da su Nijemci nastavili igrati i zabili gol", rekao je 21-godišnji Kazim.

Međutim, postavlja se pitanje kako je Lahm mogao vidjeti Kazima koji mu je nakon duela ostao iza leđa. Također, teško je očekivati da bi ijedna momčad u zadnjim minutama utakmice mogla prekinuti napad zato što se protivnički igrač sam ozlijedio.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara