Keegan protiv voljenog kluba: Od Newcastlea traži devet milijuna funti

Tekst: Tibor Toromanović
Foto: AFP

BIVŠI igrač i trener Newcastela Kevin Keegan postao je ozbiljna prijetnja za Svrake. Iako je donedavno tvrdio kako je to njegov voljeni klub prema kojem ima posebne osjećaje, sad od kluba potražuje devet milijuna funti odštete za preostale tri godine ugovora, koliko mu je vrijedio ugovor koji je raskinuo prošle godine.

Keeganov ugovor tako bi vrijedio ukupno 25 milijuna funti, a prema pisanju britanskih medija odbio je kompromis iz kluba, a to je odšteta od četiri milijuna funti. Bude li Newcastleu sudskim putem određeno da isplati puni iznos, klub će se naći u ogromnim financijskim poteškoćama, te će morati proglasiti bankrot. Ispadanjem iz Premiershipa prošle sezone Newcastle je izgubio oko 50 milijuna funti, a u klubu se ne mogu pomiriti s činjenicom da im Keegan želi zadati letalni udarac.

Bude li engleski Savez presudio u Keeganovu korist, klub će izgubiti 10 bodova, a to će im dodatno otežati borbu za povratak u Premiership. Vlasniku Mikeu Ashleyju zadalo bi to glavobolju i zbog toga što bi tad još teže prodao klub. Ostaje za vidjeti kako će se slučaj rasplesti, no jedno je sigurno. Keegan, koji se nebrojeno puta zaklinjao u ljubav prema Svrakama, ipak više voli novac. I to toliko da je zbog vlastitog interesa spreman uništiti omiljeni klub.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara