Kemp se vraća u NBA, ma mora da se šalite?

Kemp se vraća u NBA, ma mora da se šalite?

JEDAN od najatraktivnijih košarkaša devedesetih godina prošlog stoljeća, Shawn Kemp, i u 39-oj godini sanja povratak u NBA-ligu.

Nakon četiri godine pauziranja Kemp se odlučio reaktivirati u redovima talijanskog Premiate Montegranara, a već nakon desetak dana provedenih s momčadi najavljuje bombastični povratak u najjaču svjetsku ligu.

Kemp je ostao zapamćen po atraktivnim zakucavanjima, šest nastupa na All Star utakmicama i dugovječnosti na visokoj razini. Naime, u najjačoj ligi svijeta je u četrnaest godina odigrao 1051 utakmicu, ostvarivši zavidnih 14.6 koševa i 8.4 skokova svake večeri. No, ostat će zapamćen i po raskalašenom životu u kojem su stanovali alkohol, droga i, na kraju karijere ljubav prema hrani, koja ga je iz atlete pretvorila u teškaša.

"Ne želim sjediti na klupi"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se kaje i kaže kako živi drugačije.

"Nikada nisam bio ozbiljnije ozlijeđen, a još uvijek uživam u košarci. Odlučim li se vratiti u NBA ligu, to ću i učiniti ne bih li dokazao da još uvijek mogu pridonijeti momčadi. Sigurno je da se neću vratiti kako bih sjedio na klupi",  rekao je Kemp.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara