Kenijac Lel i Kineskinja Zhou pobjednici londonskog maratona

ČETRDESET kilometara trčali su zajedno, šestorica najjačih i naizdržljivijih maratonaca današnjice, među njima i prošlogodišnji pobjednik Felix Limo. Grupa se dva kilometra prije cilja "rasula", jer je Martin Lel krenuo u finiš želeći izbjeći reprizu prošlogodišnjeg raspleta, kada ga je u kratkom finišu pobijedio Felix Limo.

Lel je ovaj put završnicu započeo sprintom ranije, što Limo nije mogao pratiti. Pobjednik je stazu pretrčao za 2 sata, 7 minuta i 41 sekundu i tako "vratio" titulu pobjednika iz 2005.

Marokanac Abderrahim Goumri, trčeći svoj prvi maraton, osvojio je 2.mjesto, a prošlogodišnji pobjednik Limo bio je tek treći. Najzvučije ime u utrci bio je višestruki olimpijski i svjetski prvak, Haile Gebreselasie. No i ovaj, kao i prošlogodišnji maraton, neće mu ostati u sjećanju po dobrom. Zbog bolova u trbuhu odustao je nakon 25 kilometara.

U ženskoj konkurenciji kineskinja Zhou Chunxiu je nakon 28 km pobjegla kenijskoj atletičarki Lornah Kiplagat i Etiopljanki Gete Wami te sigurno osvojila titulu. Za pobjedu joj je trebalo 2 sata, 21 minuta i 31 sekunda. Wami je bila druga, a treca je završila Rumunjka Tomescu.

M.J.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara