Kineska vlada napokon svom stolnotenisaču dozvolila da ima djevoku

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NAJBOLJI svjetski stolnotenisač, Kinez Wang Hao (25), napokon smije imati djevojku. Tako je, naime, odredila - kineska vlada.

Poznato je da su najbolji kineski sportaši pod stalnim nadzorom države, a koliko daleko to ide najbolje prikazuje primjer svjetskog stolnoteniskog prvaka i prvog igrača svjetske ljestvice čija su jedina preokupacija smjeli biti treninzi u nacionalnom kampu.

Djevojku dosad nije smio imati, a kad je to ipak pokušao prije pet godina, umalo je to skupo platio. On se na kraju izvukao jer je prepoznat kao veliki talent, ali djevojka Fan Ying, također stolnotenisačica, izbačena je iz reprezentacije. Sada je Wang Hao ipak dobio dozvolu vlasti da se viđa s 23-godišnjom Peng Luyang, također stolnotenisačicom.

Prema kineskom sustavu, sportaši su u karanteni sve dok im država ne dopusti da vode samostalni život. Dio novca koji zarade moraju vratiti u sustav koji ih je stvorio, a i sklapati bračnu zajednicu smiju tek kad budu dovoljno stari. Čini se da je Wang Hao napokon ispunio taj kriterij

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara