Kladionice: Za finale podjednaka šansa i Hrvatskoj i Francuskoj

HRVATSKI rukometaši se u subotu u polufinalu Europskog rukometnog prvenstva sastaju s Francuzima, a kladionice objema reprezentacijama daju podjednaku šansu za plasman u finale.

U Hrvatskim i u stranim kladionicama koeficijent na pobjedu Hrvatske kreće se od 1.85 do 1.9, a na pobjedu Francuske 2 do 2.05. Što se tiče remija koeficijent je u svim kladionicama isti - 9.

Prema statistikama sa dosad odigranih susreta na Europskom prvenstvu u Švicarskoj Hrvatska u svojoj momčadi ima tri igrača koji se nalaze među 20 najboljih strijelaca, dok je najbolji francuski igrač tek na 21. mjestu.


Treći najbolji strijelac EP-a je Ivano Balić sa 39 pogodaka, a u Top 20 su još Blaženko Lacković s 29 postignutih pogodaka i Pero Metličić s 27 postignutih pogodaka.

Prvi Francuz na listi strijelaca je Nikola Karabatić koji se nalazi na 21. mjestu sa 26 postignutih pogodaka.

Prema broju asistencija Ivano Balić nalazi se na trećem mjestu s 24 asistencije u 6 utakmica, što je prosječno 4 po utakmici, a prvi Francuz je Girault Olivier koji je odigrao tek jednu utakmicu i na njoj imao 3 asistencije.

Prema statistikama iz dosadašnjeg dijela prvenstva najboljeg obrambenog igrača imaju Francuzi. Dinart Didier dosad je najviše puta (13) blokirao šuteve vanjskih pucača. Najbolji Hrvat je Pero Metličić sa 6 blokova.

Što se tiče vratara, Vlado Šola nalazi se na petom mjestu liste s 20 najboljih vratara s 37 posto obranjenih udaraca. Drugi vratar francuske reprezentacije Ploquin Yohann nalazi se na 2. mjestu sa 48 posto obranjenih udaraca, no prema njemu je dok je čuvao vrata francuske reprezentacije upućeno samo 58 udaraca, dok je prema Šoli upućeno 209 udaraca.

Prvi vratar francuske reprezentacije Omeyer nalazi se na 8. mjestu liste 20 najboljih sa 36 posto obranjenih udaraca.

Francuska nikad nije bila na postolju na Europskim prvenstvima, dok je Hrvatska bila samo jednom. 1994. godine na prvom održanom Europskom prvenstvu u Portugalu Hrvatska je osvojila brončanu medalju.

Samo godinu dana kasnije Hrvatska i Francuska susrele su se u finalu Svjetskog prvenstva. U neizvjesnoj utakmici Hrvatska je bila poražena.

Hrvati i Francuzi susreli su se i 2003. na Svjetskom prvenstvu u Portugalu. Igrali su u istoj skupini, a u međusobnom susretu kao pobjednik je izašla Hrvatska.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara