Klarić: Nemamo boljeg od Jarnija

POTPREDSJEDNIK Hajdukove Skupštine Mirko Klarić priznao je da klupsko vodstvo razmišlja o statusu aktualnog trenera Roberta Jarnija. Obzirom da Klarić nije mogao decidirano kazati da će momčad Hajduka i sljedeće sezone voditi upravo Jarni, jasno je da klub razmišlja o alternativi. No, u ovom trenutku, tvrdi Klarić, ona se ne nazire.

> Tko vuče konce: Jarnijevu smjenu "amenovao" i Branko Grgić?

> Cernat ostaje još tri godine?

"Jarni je došao kao zamjensko rješenje nakon odlaska Sergija Krešića koji također nije imao priliku birati igrače, s obzirom da je već on bio drugi trener. Već kada je Jarni imenovan Hajdukova sezona je bila propala, jer ovogodišnja momčad definitivno nije pogođena." - osvrnuo se Klarić u razgovoru za Glas Dalmacije.

Poput trenera Jarnija, i Klarić je dio krivnje za loše rezultate zbog kojih nekim čudom diže frka iako su već odavno dio Hajdukove svakodnevnice, stavio na leđa igračkom kadra. No, Klarić je znakovito dodao da ta ista momčad nije bila dobro posložena.

"Momčad nije bila dobro složena! Zaključak kluba je da je upravo u momčadi najveći problem. Istina, Jarniju smo dali zadaću biti drugi, međutim razlika je samo dva boda , to praktički nema veliko značenje." - kaže Klarić.

"Klub raspravlja o tome hoće li Jarni ostati i sljedeće sezone. Zasad nemamo nikakve garancije da bi netko drugi bio bolji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po starom dobrom principu, Klarić je nastavio jutarnju propovijed: red velikih obećanja, red šuplje obrane trenera i red ataka na razvijenu novinarsku maštu.

"Cilj nam je dogodine osvojiti prvo mjesto, a za to ćemo imati pokriće. Za tri mjeseca ćemo biti oslobođeni dugovanja od 300 milijuna kuna i imati najjaču momčad u zadnjih 10 godina." - kazao je Klarić.

Zvuči poznato? Sjeća li se netko spektakularnog okupljanja velike četvorke, velikih transfera Igora Tudora, Borisa Živkovića i Ante Rukavine, reanimacije Velikog Hajduka i najava haranja nikad jače Hajdukove momčadi? Kako se, na kraju, dogodilo da su Hajduk nosile zamjene kijevskog Dinama i BiH reprezentacije, a da su klupu napustila tri trenera, od kojih "svega" jedan pod misterioznim okolnostima?

Klarić ne odustaje, već nudi optimističan pogled na budućnost.

"Hajduk  može zadržati sve igrače koji to žele, ali nam ne trebaju oni koji su mislima tko zna gdje, ili im je Hajduk samo trenutačno utočište. Vjerujte mi, Hajduk nije bez perspektive, upravo je suprotno. Imamo financijsku i svaku drugu perspektivu. Oni koji govore da je ovdje depresivno stanje su zločesti ljudi i oni koji nemaju blage veze što se ovdje događa. Špekulacije o trenerima i igračima su plod mašte pojedinih novinara." - objašnjava Klarić.

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara