Klasnić: Nije istina da su mi liječnici zabranili treninge!

Klasnić: Nije istina da su mi liječnici zabranili treninge!

"NIJE ISTINA da su mi liječnici zabranili treninge! Novinari su napuhali cijelu stvar, iako cijeli dan odgovaram na pozive i pokušavam objasniti situaciju u kojoj se nalazim. Radi se, naime, o tome da još neko vrijeme trebam raditi po individualnom programu, jer liječnici smatraju da mogu biti spremniji nego što sam u ovom trenutku. To je njihov savjet, a ne zabrana. Ali i prije testova koje sam obavio ovih dana, znao sam da me čeka period rehabilitacije. To što sam u nekim svojim planovima želio barem nekoliko dana trenirati s ekipom, ne znači i da sam u potpunosti spreman za to." - potrudio se Ivan Klasnić pojasniti nam uznemirujuće informacije koje su u četvrtak stigle iz Bremena.

Neke od njih sugerirale su da liječnički tim, na čelu s Wilfredom Kindermannom, bivši službenim liječnikom njemačke reprezentacije, Klasniću predviđa skori kraj aktivnog igranja nogometa, a eminentne svjetske agencije sve su začinile prenošenjem pesimistično obojenih riječi našeg reprezentativca...

No, Klasnić se javio vedriji nego ikad. U glasu je još uvijek ona ista odlučnost i snaga, koje iskazuje od prvog dana otkako se uhvatio u koštac s teškom bolešću. Stručnjaci su, međutim, većinom složni po pitanju profesionalnih sportaša koji su podvrgnuti transplantaciji organa. Ipak se radi o velikom događaju za organizam, a nije zanemariva ni velika količina najrazličitijih medikamenata koji utječu na psihofizičke sposobnosti sportaša. 

Prvi liječnik naše reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević kaže nam da je s Klasnićem razgovarao prije dva tjedna, kada je sve bilo u najboljem redu.

"Bilo bi zaista glupo da lamentiramo o tome jer nisam vidio nove nalaze niti sam se čuo s njim. U praksi sam se dosad zaista rijetko susretao s profesionalcima koji imaju transplantirani organ, u reprezentacijama takvih igrača nema, niti bilo tko ima iskustva sa sličnim situacijama."

Presađeni bubreg Klasniću s nalazi na neprirodnom mjestu u maloj zdjelici, opasnost od ozljeđivanja pri kontaktu je velika, ali on i dalje sluša samo svoje tijelo. A ono kaže da će uskoro opet zabijati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije tjedan dana napravio sam krvnu sliku koja je odlična. Nakon toga krenuli su i drugi testovi i sve ide po planu. Osjećam se odlično i ne pada mi na pamet posustati. Naravno da me frustrira što ne mogu barem malo trenirati s ekipom, jer sam to isplanirao još prije ljeta. Razočaran sam što nije uspjelo i što ću još neko vrijeme provesti na rehabilitaciji i trenirati sam. Ali daleko od toga da se predajem." - priča nam Klasnić.

Obzirom da radi po prilagođenom programu, još uvijek nije uspio osjetiti momčad i nove suigrače. Ne može čak niti iz prve ruke reći što se točno promijenilo u ofenzivnoj Schaafovoj momčadi, otkako u njoj nema dvojca Klosnić, nekad najrazornijeg napadačkog par Bundeslige.

"No, sasvim sigurno će velika odgovornost pasti na Sanoga, koji je došao iz HSV-a. Vidjet ćete i sami, već u srijedu..."

Da, bit će to veliki dan za zagrebačke Modre, koji idu na noge Klasnićevom Werderu...

"Bit će to jako težak susret, pogotovo za Dinamo koji je ostao bez dva ponajbolja igrača, Ćorluke i Eduarda. Vratili su se Šokota i Balaban, dvije dobre špice, ali Luka Modrić je njihovo najjače oružje. Jako je opasan i trebamo se paziti. No, jedno je sigurno, Werder u prvoj utakmici mora odnijeti pobjedu, remi u prvoj utakmici za nas bi bio jako loš rezultat..."

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara