Klasnić: Nijemci će stradati kao 98`

IVAN KLASNIĆ nakon gotovo dvije godine vratio se u Čatež. Neke su se stvari promijenile, došli su novi igrači, a izbornik Slaven Bilić posložio je ekipu po svom guštu.

U njegovoj udarnoj postavi Klasnić nije ključna figura, ali za igrača kojem je je prije svega godinu i pol dana transplantiran bubreg i sama participacija na velikom natjecanju za Klasnića je poput jack pota.

"Uvijek mi je lijepo s reprezentacijom. Nije me bilo dvije godine i neke stvari su se promijenile, ali kažem, drago mi je da sam tu i da se mogu truditi zajedno s dečkima.", kaže Klasnić.

"Nema straha zbog bubrega, potpuno sam zdrav i spreman"

Pitanja o teškoj bolesti koju je uspio pobijediti i vratiti se profesionalnom nogometu bila su neizbježna.

"Kod mene ne postoji nikakav strah. U potpunosti sam zdrav, nalazi su u redu i super se osjećam.Režim prehrane isti je kao i za druge igrače, obavljam i analizu krvi kako bih bio u potpunosti siguran da je sve ok. Ujutro i navečer pijem tablete, to nipošto ne smijem zaboraviti. Ali osjećam se spremno i ako dobijem šansu sve ću to pokazati na terenu."

Zanimljiva je situacija koju je Killer imao u Werderu, gdje se od njega zahtijevao paraf na potvrdi da nogomet igra na vlastitu odgovornost. Naš je napadač pokušao pojasniti problematiku, o kojoj je prije nekoliko dana govorio i prvi liječnik naše momčadi Zoran Bahtijarević. Liječnici tvrde da Klasnić može, ali i pravna zagonetka ostala je u zraku.

"Ne bih igrao na vlastitu odgovornost da mi liječnici nisu dopustili"

"Nije to baš tako funkcioniralo u Werderu. Zar mislite da bih potpisao da igram nogomet na vlastitu odgovornost, a da mi liječnici nisu dali zeleno svjetlo? Liječnici mi daju dozvolu da igram, a onda je uz njihove sugestije potpišem da mogu normalno funkcionirati. Nosim štitnik koji je sto posto siguran; mogu sto posto ulaziti u duele bez imalo straha.", kaže Klasnić, koji je zadovoljštinu zbog navodnih propusta Werderovih liječnika odlučio potražiti sudskim putem.

Sasvim sigurno je i to jedan od razloga koji je ubrzao njegov odlazak iz Bremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlazim nakon sedam lijepih godina u Bremenu"

"Još uvijek nema nekih novosti po tom pitanju. Odlučio sam da odlazim iz Werdera, ali nisam donio odluku o novom klubu. Sedam godina igrao sam u Bremenu, bilo je to lijepo vrijeme. Pokazao sam se i sada je vrijeme za neke nove stvari u životu.", ističe naš napadač.

"Njemačka je favorit, ali imamo protuotrov za njih"

U Werderu je svlačionicu dijelio i sa Perom Mertesackerom, njemačkim reprezentativnim stoperom koji će čuvati prilaze vratima Elfa i na Europskom prvenstvu.

"Dvije godine igrali smo zajedno i mogu reći da je dobar stoper. Njemačka je favorit naše skupine, ali mi ćemo biti spremni. Pogledat ćemo materijal na DVD-u, a znamo odakle prijeti najveća opasnost. Bio bih najsretniji kad bi pobijedili Njemačku, kao što smo ih pobijedili, koje je to ono bilo godine? 1996? A ne, tada smo izgubili 2:1. Dakle, 1998. Naravno, neće biti lako. Nijemci su sjajni trkači, ali nisu tehnički jaki kao mi."

"Treniramo žestoko i bit ćemo bolji nego protiv Moldavije"

"Najvažnija je prva utakmica, ako pobijedimo Austriju, bit će nam puno lakše igrati do kraja skupine. U dobroj smo formi nakon prvog dijela priprema. Treniramo žestoko i nadam se puno boljoj igri protiv Mađarske, nego što smo odigrali na Kantridi.", analizira Klasnić, koji se sprema za svoje drugo EP.

Na Euro 2004. u Portugal ga je vodio Otto Barić, ali minutaža je izostala. "Gospodin Barić rekao je da ću dobiti šansu, ali ispalo je drugačije. Nema veze, bilo je lijepo, barem sam upoznao ljepote Portugala...", nasmijao se Killer.

Dea Redžić
Foto: Luka Travaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara