Klasnić: Ovo je Dinamova najveća prilika u posljednjih 5 godina!

Klasnić: Ovo je Dinamova najveća prilika u posljednjih 5 godina!

IVAN KLASNIĆ je zbog svog ubojitog golgeterskog instinkta u Werderu odmilja prozvan "Killer" Klasnić. Nažalost, ili možda na Dinamovu sreću, bivši hrvatski reprezentativac je još uvijek na putu oporavka nakon uspješne transplantacije bubrega i neće moći pomoći svojoj momčadi u srijedu na Maksimiru, a vjerojatno bi baš ubojiti tandem Klasnić-Klose riješio većinu glavobolja kojima je ovih dana izvrgnut Thomas Shaff uoči uzvrata.

"Dolazim s obitelji u Zagreb"

> Poslušajte Ivana Klasnića

Unatoč neigranju, Klasnić vrlo pažljivo prati sve utakmice svog kluba i planira doći u Zagreb kako bi uživo mogao bodriti svoje suigrače u srijedu. Očekuje dobru utakmicu, ali se nada da će njegovi "zeleni" ipak otići u Ligu prvaka.

"Da, doći ću sa familijom u Zagreb pogledati utakmicu i nadam se pravom spektaklu, dobroj utakmici i sjajnoj atmosferi. Nadam se fair-playu i da bolja momčad pobijedi."

Werder donosi minimalnu prednost iz prve utakmice iako je Dinamo stvorio više šansi na Wesseru i zaslužio barem remi. Kako predviđate uzvrat na Maksimiru?

"Iako smo odigrali loše, uspjeli smo pobijediti u prvoj utakmici. Šanse su više na našoj nego na Dinamovoj strani. Ipak, Dinamo igra kod kuće i ovo je njima najveća prilika da uđu u Ligu prvaka u posljednjih pet godina. Sigurno je da će se žestoko boriti da prođu."

U njemačkim medijima se naglašava paklena atmosfera koja čeka Werderove igrače na Maksimiru. Zar klubovi u Njemačkoj ne igraju pred punim tribinama na još većim stadionima nego što je maksimirski?

"Bit će nam vrlo teško u Zagrebu, doći će 40 000 ljudi koji će napraviti dobru atmosferu. I sam sam na prvoj utakmici doživio strašnu atmosferu koju su napravili Dinamovi navijači, a bilo ih je samo 2500. Ne može se uspoređivati atmosfera u Bremenu ili uopće na stadionima u Njemačkoj s atmosferom na stadionima u Hrvatskoj. Tamo je atmosfera na stadionima uvijek puno bolja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vašoj službenoj stranici se može pročitati da svakodnevno idete na rehabilitaciju, ali da jedva čekate zeleno svjetlo doktora da napokon započnete sa pravim treninzima? Kako teče oporavak?

"Za sada je sve u redu, još ću malo raditi po ovom programu i onda za otprilike za 2 tjedna idem ponovno na testiranje. Vidjet ćemo hoće li rezultati biti bolji. Nadam se da ću uskoro početi trenirati sa ekipom."

Harnik novi Klasnić?

Kad smo Ivana upitali o mladom Martinu Harniku koji bi mogao biti Shaffov joker u srijedu, Ivan se nasmijao i ispalio, "Jel` kažu da će biti novi Klasnić?

"Ma ne, dobar je, sluša dobro, trudi se i pred njim je budućnost. Sigurno je da neće od početka igrati i da će ući s klupe. Puno toga ovisi o tome koliko će Sanogo biti spreman. Postoji šansa da napad istrči u istom sastavu kao i protiv Nunberga, Hugo Almeida i Markus Rosenberg. Treba još vidjeti."

Na kraju nam je Klasnić iz prve ruke potvrdio da će naš Jurica Vranješ biti u sastavu protiv Dinama.

"Da, Vranješ je igrao cijelu utakmicu protiv Nunberga igrat će i protiv Dinama na Maksimiru."

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara