Klasnić: Spreman sam igrati u udarnoj postavi

IVAN KLASNIĆ je prvi nogometaš koji će, nakon što je prošao transplantaciju bubrega, igrati na Euru u Austriji i Švicarskoj.

Hrvatski napadač pretrpio je zatajenje bubrega i borio se za život samo prije godinu dana nakon što je njegovo tijelo odbacilo bubreg koji mu je donirala majka. Ubrzo nakon toga, primio je očev bubreg te se za devet mjeseci čudesno oporavio i vratio u momčad Werder Bremena.

"To što ponovo mogu igrati nogomet samo je bonus"

Danas, uživa s reprezentacijom spremajući se za prvenstvu u Bad Tatzmannsdorfu te je progovorio o svom povratku nakon što mu nitko nije davao izglede za takav podvig.

"Prošao sam mnogo boli i torture. To što ponovo mogu igrati nogomet samo je dodatni bonus. Osjećam se odlično, liječnici su mi rekli da sam sto posto zdrav", rekao je Klasnić.

"Sve je moguće ako imate volje"

Killer je napomenuo da se jako sretan što se vratio u reprezentaciju i Bundesligu nakon velikih problema koje je imao.

"To je ispunjenje sna, puno sam radio i sad uživam u svakoj minuti. Ušutkao sam sve koji su sumnjali. Želim pokazati da je sve moguće ako imate volje", smatra napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klasnić još nosi zaštitni pojas koji sprječava fizički kontakt u predjelu bubrega. 

"Postoji rizik da se nešto loše ne dogodi ali cijeli život se sastoji od rizika", rekao je doktor Juergen Klempnauer o navedenom slučaju.

Bilić: Klasnić je nevjerojatan karakter

Izbornik Slaven Bilić o napadaču ima samo riječi hvale i smatra da se samo rijetki mogu vratiti iz situacije u kojoj je bio Klasnić.

"On ima nevjerojatan karakter. Malo je ljudi koji se mogu tako uspješno vratiti nogometu nakon takvih trauma. Čini mi se da je sad puno brži i ubojitiji", rekao je Bilić.

Pošto je prvi napadač reprezentacije, Eduardo da Silva otpao zbog ozljede, Klasnić smatra da je spreman igrati u prvih jedanaest.

"Osjećam se spreman za to ali odluka je na treneru", izjavio je Klasnić.

M.Pa.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara