Klasnić: Spremniji sam nego kad sam igrao za Werder!

Totalsport
Foto:AFP

U RAZGOVORU za za njemački dnevnik Bild hrvatski napadač Ivan Klasnić (29) progovorio je o svom zdravlju, ciljevima s Boltonom i sudskom sporu s bivšim klubom Werderom.

Klasnić je, podsjetimo, u posljednjim trenucima prijelaznog roka prešao iz redova francuskog drugoligaša Nantesa u redove engleskog Premierligaša Boltona na jednogodišnju posudbu, te će tako zaigrati u svom četvrtom klubu (nakon St. Paulija, Werdera i Nantesa).

Novinara Bilda zanimalo je prvo kakva je situacija s Klasnićevim zdravljem, aludirajući jasno na transplantaciju bubrega kojoj je bio podvrgnut i koja je u jednom trenutku ugrozila njegov nastavak karijere.

Gospodine Klasnić kako se osjećate?

"Zaista dobro. Moj bubreg radi bez problema. Svi parametri su jako dobri i osjećam se čak i spremnijim nego kad sam osvojio dvostruku krunu u Werderu (2003/04)."

Kako to objašnjavate?

"U Francuskoj rade više nego u Njemačkoj. U Nantesu se dobro doziraju treninzi, a radi se naporno. Na početku sam radi toga imao nekih problema, ali kasnije sam samo profitirao".

Kakvi su vaši ciljevi s Boltonom?

"Bolton me želio prije godinu dana. Sada je sve napokon uspjelo. Nadam se dobrom startu. Sezona nam dosad nije bila tako uspješna budući smo 19. na ljestvici."

Zašto nije došlo do transfera u Bundesligu?

"Ili me se klubovi boje radi moje bolesti ili se brinu radi moje parnice protiv Werdera, ne znam točno."

Postojale su glasine o povratku u St. Pauli (klub u kojem je Klasnić započeo karijeru)?

"Namjeravam igrati do 34. godine. Jednog dana vratit će se broj 17. sigurno u redove hamburške momčadi. To je već raspravljeno s menadžerima i trenerima i samo moram dati signal nakon čega će se sve brzo odigrati".

S kakvim osjećajima pratite razvoj situacije u Werderu?

"Bremen je i dalje dobra momčad. Ali teško pronalazim emocije za njih. Igrači koji su dali nešto za klub, poput Jurice Vranješa, odbačeni su i to ne baca dobro svjetlo na Werder kao jednu veliku obitelj. Ali tako je očito hladan ovaj posao", zaključio je hrvatski napadač koji je u Werderu proveo sedam godina, a s kojim se danas sudski spori radi nemara klupskih liječnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara