Klasnić: Uživao sam u svakoj minuti

HRVATSKI nogometaš Ivan Klasnić zaigrao je prvi put za Werder nakon 342 dana pauze. Cijela Njemačka divi se nogometnom čudu.

"Utišao sam sve koji su sumnjali da ću ikad više igrati nogomet. Želim biti uzor svim obeshrabrenima, pokazati kako ništa nije nemoguće. Ponovno igrati bundesligašku utakmicu bilo je kao san. Uživao sam u svakoj minuti", prenosi izjavu Werderova napadača visokotiražni Bild.

Medicinska i sportska senzacija tema je dana u Njemačkoj. Velik prostor posvetili su joj i na Werderovoj službenoj internet stranici. "Doručkovao sam u subotu ujutro kad je stigla vijest da počinjem utakmicu u Cottbusu. Bio sam vrlo iznenađen, nisam to očekivao obzirom na trenerovu izjavu dan ranije. Strah? Nije bilo straha. Pa čega bih se trebao bojati nakon svih strahota i muka koje sam prošao? Igranje nogometa najmanji je od svih problema".

Trener Thomas Schaaf izjavio je kako je odluku o Ivanovu uvođenju donio sa stručnim stožerom i sportskim direktorom Klausom Allofsom noć uoči utakmice. "Znam da su Ivanovi ciljevi iznimno visoki. Znao sam da je povratak iščekivao vrlo nestrpljivo. No, morali smo sjesti i raspraviti: koliko daleko može ići, što možemo očekivati od njega?" - kaže Schaaf.

"Vidi se da nije zaboravio igrati. Također, naš sustav poznaje jako dobro i tu za njega nema nepoznanica. Ipak, iznenadio sam se kad sam shvatio koliko dobro može čuvati loptu u napadu", izjavio je Allofs.

Suigrači su odreda čestitali Ivanu na njegovoj hrabrosti i odlučnosti. Tim Borowski izjavio je da Ivanu “skida šešir”, a Markus Rosenberg da je užitak igrati uz njega. "Lijepo je vidjeti ga tako spremnog, igrati zajedno s njim. Ivan jako puno radi u igri. Čak je i zabio u prvom nastupu nakon godinu dana", rekao je Rosenberg, a Ivan zaključio:"Zadovoljan sam. Nisam se skrivao u igri. Za prvi je put sve prošlo vrlo dobro. Osjećam da sam pridonio pobjedi".

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara