Klinsmann Njemačku drži u neizvjesnosti

Klinsmann Njemačku drži u neizvjesnosti

PITANJE broj jedan u Njemačkoj nije večerašnja utakmica protiv Portugala za treće mjesto, već hoće li Jürgen Klinsmann produžiti ugovor koji mu istječe završetkom SP-a. Čak i njegovi donedavni oštri kritičari priželjkuju i vjeruju da će nastaviti voditi "Elf". Sam Klinsmann za sada daje samo diplomatske odgovore, ostavljajući naciju u neizvjesnosti.

Klinsmann je mjesecima bio na udaru kritika njemačkih medija i nogometnih stručnjaka koji se nisu slagali s njegovom strategijom. Čak ga je i kapetan momčadi Michaell Ballack napao pred samo prvenstvo, optuživši ga da je nasposoban i neozbiljan. Jedno vrijeme gotovo nisu komunicirali. Nakon uspjeha na SP-u, priča je okrenula i cijela je nacija puna hvala za izbornika koji živi u Kaliforniji.

Njemački tisak već danima na naslovnicama nagađa što je učiniti Klinsman po završetku SP-a, a on samo ponavlja da je koncentriran na SP, te da će odlučiti nakon što se odmori i porazgovara s obitelji.

Predsjednik Organizacijskog odbora SP-a i njemačka nogometna legenda Franz Beckenbauer, kao i cijela stručna javnost dijele mišljenje da će Jürgen Klinsmann ostati.

"To je njegova momčad, on ju je stvorio i zbog iskustva treba je nastaviti voditi i dalje. U ovom trenutku, ne želim da bude drugačije." - kazao je Beckenbauer za Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Mainza Jürgen Klopp uvjeren je da će Klinsmann ostati izbornik njemačke reprezentacije. Ističe kako je on stvorio sasvim poseban odnos među momčadi, da među njima 100 posto postoji kemija, a što je najbitnije, kao kaže, izbornik je svjestan da će s takvom momčadi tek ostvariti vrhunac.

Da će izbornik nastaviti mladu momčad vjeruju i bivši njemački sudionici SP-a Paul Breitner (1974.), Stefan Reuter (1990.) te Günter Netzer, nogometni stručnjak Bilda koji kaže: "Klinsi nastavlja. To je prognozirano i prije SP-a. Budućnost je za njega puno lakša nego prošlost."

Menadžer Herthe Dieter Hoeness kaže da Klinsmann treba ostati jer uživa veliko povjerenje momčadi te da je za nju važen jer inspirira stil igre. "Ako ostane, bit će to dobro za Njemačku i za Klinsmanna."- zaključio je.

Da će  i dalje voditi "Elf" uvjeren je i bivši njemački reprezntativac Rolf Rüssmann: "Siguran sam da će Jürgen Klinsmann nastaviti voditi momčad, jer mu to čini zadovoljstvo i zbog toga jer on vidi da mlada momčad ima budućnost.

Nekadašnji bek Crvene zvezde i bivši bundesligaški trener Dragoslav Stepanović smatra da će Klinsi ostati jer u potpunosti nije ostvario cilj, što priželjkuje na Svjetskom prvenstvu za četiri godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara