Klizač Lambiel će nositi švicarsku zastavu na otvaranju OI

Klizač Lambiel će nositi švicarsku zastavu na otvaranju OI

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

KLIZAČ Stephane Lambiel nosit će švicarsku zastavu na svečanom otvorenju Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru u petak.

Švicarski olimpijski odbor objasnio je svoju odluku tezom da je 24-godišnji Lambiel izabran i zbog svojih sportskih rezultata i zbog karizme.

"Ova odluka za mene je vrlo ugodno iznenađenje. Nosit ću zastavu s velikim ponosom", izjavio je Lambiel, osvajač srebrne medalje na Igrama u Torinu 2006. godine, te svjetski prvak 2005. i 2006. godine.

Klizanju se Lambiel vraća nakon stanke zbog ozljede prepone, zbog koje je nakratko čak i prekinuo karijeru.

Pokradena igračica švicarske curling reprezentacije

Nepoznati lopov (ili lopovi) provalio je u utorak navečer u kombi švicarske ženske curling reprezentacije u Winnipegu, te otuđio opremu koja je protagonistima ovog zimskog olimpijskog sporta iznimno značajna i nenadoknadiva.

Mirjam Ott, kapetan i jedna od najboljih igračica švicarske selekcije, vjerojatno je pala u očaj kada je spoznala da joj je otuđena uniforma i tenisice.

Zbog uniforme švicarska sportašica još i nije bila tako nesretna, jer ona može biti zamijenjena i bit će, ali problem je u tenisicama, jer su one u curlingu dosta ''komplicirane''. Jedna ima obični džon zbog održavanja ravnoteže i stabilnosti na ledu, a druga posebnu plastičnu klizajuću podlogu. Stoga igrači curlinga koriste istu sportsku obuću godinama, a izrada takvih tenisica traje dosta dugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je za očekivati da će Ott do početka natjecanja na Olimpijskim igrama dobiti novu obuću. Stoga će vjerojatno morati posuditi tenisice neke od suigračica koja nosi istu veličinu.

Da ironije bude veća, ovo je već drugi puta da je Mirjam Ott, sportašica koja je nedavno proslavila 38. rođendan, opljačkana u Kanadi! Prvi puta to joj se dogodilo 2007. godine, kada je lopov iz njezine hotelske sobe ukrao 10.000 dolara.

Prekinut trening spusta nakon pada Cook

Loše su po organizatore započela natjecanja u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama kojima je domaćin kanadski Vancouver.

U srijedu je loše vrijeme prekinulo trening spusta skijaša, a isto se dogodilo i dan kasnije kada su skijašice trebale izaći na trening spusta, samo u radikalnijem smislu.

Naime, samo je jedna skijašica uspjela završiti trening (Talijanka Lucia Recchia), nakon čega se na startu pojavila Amerikanka Stacey Cook, koja je teško pala tijekom nastupa. Nakon jednog terenskog skoka dogodila se nesreća za američku skijašicu koja je odmah helikopterom prebačena u bolnicu.

Razlozi pada sigurno leže u činjenici što je magla obavila Whistler, gdje se održavaju natjecanja u alpskom skijanju, pa je nastavak treninga otkazan.

Pravila nalažu da se barem jedan trening spusta mora održati prije super kombinacije, koja je, pak, na rasporedu u nedjelju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara