Kljaić: Najuži suradnici proširili su masu neistina kad sam odlazio iz Zagreba

Kljaić: Najuži suradnici proširili su masu neistina kad sam odlazio iz Zagreba

Tekst: Tibor Toromanović
Foto: Cropix, Ronald Goršić


NENAD KLJAIĆ predstavljen je igračima kao novi trener CO Zagreba. Prvi cilj bit će mu poboljšati obranu i vjeruje u uspjeh protiv Barce.

"Probat ćemo popraviti neke stvari, koliko u ovako kratkom vremenu možemo. Dakle, obrana ne smije primati toliko golova. Što se tiče napada, tu nemamo puno vremena, no neke sitnice ćemo promijeniti", rekao je Nenad Kljaić prije prvog treninga nakon povratka u CO Zagreb.

Trener prihvaća činjenicu da je u specifičnoj situaciji, prvi protivnik koji ga čeka je velika Barcelona, klub koji CO Zagreb nikad nije pobijedio.

"Neću tražiti alibije, nastavit ćemo s momčadi prođemo li ili ne prođemo. Ja sam optimist i mislim da Zagreb može pružiti više. Mislim da protiv Hamburga i Ciudada nismo vidjeli najbolji Zagreb", naglasio je Kljaić, koji je potom odgovarao na pitanja o svom rastanku sa Zagrebom na jesen 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tad je otpušten nakon šest poraza u pripremnim utakmicama, a taj je razlaz bio popraćen nesimpatijama prema dojučerašnjim poslodavcima.

"Nisu tad pale teške riječi, treneri su potrošni. Ima vrlo malo trenera koji su više od tri, četiri godine u istom klubu. Taj me rastanak pogodio jer su moji najuži suradnici proširili masu neistina, no o tome sada ne bih. Malo nam je vremena ostalo, koncentriran sam da izvučem najviše iz momčadi", rekao je Kljaić.

Problem protiv Barcelone mogao bi biti slomljeni nos Gyule Gala, no Kljaić je siguran da će on nastupiti.

"Vjerujem da će moći igrati i da će nam pomoći u toj utakmici, jer je važan igrač", dodao je Kljaić koji je kontaktiran u nedjelju navečer. Potpisao je na dvije i pol godine te ostaje vidjeti hoće li do prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka korigirati ono što misli da je osnovno - lošu obranu i meku igru.

"Znam se sa svim dečkima, moramo što prije popraviti te stvari te ostvariti to da ne primamo lake golove", rekao je novi trener CO Zagreba.

Prvi pomoćnik bit će mu Vladimir Jelčić, a trener vratara je Vlado Šola. On je ujedno preuzeo mjesto sportskog direktora, a prije treninga rekao je samo kako mu je čast što je dobio priliku u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara