Knežević donio pobjedu Livornu

SJAJNE vijesti stigle su iz Livorna, gdje naš reprezentativni stoper ponovo diše punim plućima. Nakon teške ozljede i izbivanja s terena, Dario Knežević bez problema se vratio u formu. U zaostaloj utakmici 22. kola slomio je Cagliari pobjedonosnim pogotkom za 2:1 u 67. minuti. 

Iako su gosti došli do vodstva već u petoj minuti susreta kada je Lucarelli izigrao obranu Cagliarija, Suazo je s bijele točke vratio susret na početak. Knežević, međutim, sjajno koristi priliku i svega sedam minuta nakon ulaska u igru, zabija prekrasan pogodak glavom u rašlje s nekih 12-13 metara udaljenosti, nakon slobodnog udarca Fiorea s desne strane.

Pogodak po utakmici

Dario, međutim, već duže vrijemem tjera trenera da mu ukaže puno povjerenje. Na statistiku koju Riječanin bilježi mogu biti zavidni mnogi talijanski "golgeteri", obzirom da se tijekom posljednje tri utakmice isto toliko puta upisao na listu strijelaca. Dva je puta zabio na prijateljskim utakmicama Livorna (Bologna, te jedan talijanski četveroligaš), a pobjedonosnim pogotkom protiv Cagliarija još je jednom začepio usta dežurnim kritičarima, koji se radi zadovoljavanja nekih osobnih interesa često pozivaju na njegov put do apsolutno zasluženog reprezentativnog dresa.

Livorno će ga teško zadržati

Prije susreta s Cagliarijem, na misiju lobiranja kod prvog čovjeka struke stadiona Armando Picchi krenuli su Sanjin Ugarković, koji skrbi o Kneževićevoj karijeri, kao i riječki kirurg Zlatko Kolić, sa željom da još jednom provjere njegovo zdravstveno stanje, ali i pokažu čelnicima Livorna iznimnu brigu za daljnji razvoj potetnog stopera. Nastavi li Dario s igrama koje zasad pruža, Livorno će ga zaista teško zadržati.

Foto: M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara