Knežević odlazi iz Livorna, nova destinacija Juventus, Sampdorija, Borussija...?

HRVATSKI reprezentativac Dario Knežević u potrazi je za novim klubom nakon što je njegov Livorno na kraju sezone završio na posljednjem mjestu Serie A i ispao u drugu ligu. Informaciju je za Index potvrdio i Kneževićev menadžer Sanjin Ugarković koji nam je otkrio koji su planovi, čini se uskoro bivšeg, beka Livorna.Talijanski mediji objavili su informaciju da je Knežević najbliži Sampdoriji, a da se osim talijanskih, za našeg nogometaša interesiraju i njemački, grčki, turski i ruski klubovi.

"U konstantnom sam kontaktu i s Darijom i s upravom Livorna i radi se na tome da Dario promjeni sredinu. Seria B nije adekvatno mjesto za nastavak njegove karijere i zato je sasvim jasno da će Dario promijeniti klub", objasnio je Ugarković na početku.

Ima li nekih konkretnijih ponuda?

"Evo baš sam se čuo s ljudima iz uprave Livorna i mogu samo reći da ima interesenata. O konkretnom ponudama mi je glupo pričati, jer se to tako ovdje u Italiji ne radi. Mogu  kazati da se nekoliko klubova javilo Livornu, a nekoliko meni. Čim se u novinama pročita neka informacija, otvara se plodno tlo za razna potkopavanja i ne znam uopće koliko mi je pametno takve informacije dijeliti s novinarima."

Je li plan pitanje statusa riješiti do početka Eura?

"Ne. Mi ćemo konstantno raditi na tome da se pronađe adekvatno rješenje, ali to ne znači da nam je bitno da se pitanje kluba pronađe prije Eura. Ja ne znam koliku će Dario dobiti minutažu na Europskom prvenstvu i da li bi mu to pomoglo ili odmoglo. Može se dogoditi da se Dario ozlijedi i da me onda svi pitaju zašto ga prije nisam prodao, ali cilj naći dugoročno i kvalitetno rješenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želi li Knežević ostati u talijanskoj ligi ili bi mu možda bolje odgovarala neka druga sredina. Spominjala se i Bundesliga, odnosno Borussija...

"Razgovarajući i s ljudima u Livornu naglasio sam da ukoliko se radio o nekom drugom klubu iz Serie A da je imperativ da to bude klub iz gornjeg doma lige. Ovdje je borba za opstanak zaista krvava i bez kompromisna stoga je cilj neki bolji klub. Dariju bi sigurno odgovarala i disciplinirana njemačka liga, u to nema sumnje."

Koji su onda kriteriji za odabir novog kluba?

"Mi smo skupa već sedam godina i on je danas daleko bolji igrač nego što je bio nekoć. Novac nikada do sada nije bio od presudne važnosti. O njemu će se razmišljati kada on bude imao 35 godina i kada će opcije biti Katar ili slično, ako me razumijete. Dario sada ima 26 godina, na vrhuncu je svoje igračke moći i kao što sam rekao bitno je naći dobro rješenje. Sigurno da se pitanje statusa u klubu gleda kao jedan od kriterija. Naravno, teško je ikada išta garantirati i svaki igrač kada stigne u novu sredinu treba adaptaciju na momčad i uvjete. "

Prije nekoliko mjeseci spominjao se i veliki Juventus. Ima li i danas nekih kontakata?

"Kada na utakmicu hrvatske lige dođe jedan skaut onda u novinama drugi dan preko naslovnice piše, taj i taj skaut, tog i tog kluba došao je pratiti nekog igrača. U Italiji baš svaku utakmicu prati velik broj skauta, a ako je bio skaut Juventusa, znači da je bilo i čitav niz drugih skauta. Kao što sam i rekao, ne bih o konkretnim ponudama. Naravno, može se dogoditi da već sutra sleti ponuda koja se odbija i koja bi po svim kriterijima odgovarala svim stranama."

Marko Petrak
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara