Koch: Ostajem u Dinamu zbog navijača i Lige prvaka

ODLAZI, ostaje, odlazi...Na koncu ipak, čini se, ostaje. Čovjek koji je u godinu dana svog boravka na Maksimiru beskompromisnim zalaganjem osvojio srca najvjernijih navijača, Georg Koch, za SN potvrdio je da će i sljedeće godine stajati između Dinamovih vratnica.

"Ostajem u Dinamu. To je najbolja opcija za mene. Imam ugovor do sredine 2009. i mislim ga odraditi do kraja. Mislim da je moj ostanak najbolja opcija za Dinamo", izjavio je za SN golman, koji se već otisnuo prema rodnoj mu Njemačkoj, gdje će se četiri tjedna odmoriti od naporne sezone. Kaže da je o svojoj konačnoj odluci obavijestio Zorana Mamića, kako je Zoki reagirao nije poznato.

"Ne ostajem zbog novca"

Ako je ovo kraj priče, a mogao bi biti...sasvim je jasno da su se u Maksimirskoj željeli riješiti njemačkog vratara serviranim pričama da će Koch na kraju sezonu završiti karijeru zbog zdravstvenih problema. Ipak, nisu računali na njemačku tvrdoglavost čovjeka, kojemu je očito dobro u hrvatskoj metropoli i koji ne želi reći zbogom nakon samo polovice dogovorenog boravka. Kao razloge ostanka, Nijemac je naveo fantastične Bad Blue Boyse i pohod na Ligu prvaka u sljedećoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon utakmice u Splitu poručio sam Zoranu da ostajem u Dinamu. Otputovao sam u Njemačku, gdje ću biti četiri tjedna, ali  vidimo se prvog dana priprema, 16. lipnja. Novac nije razlog što ostajem u Dinamu, iako je sasvim normalno da se obje strane pridržavaju ugovora. Glavni razlog je što s Dinamom želim napraviti velike stvari i plasirati se u Ligu prvaka. Dinamovi navijači su fantastični i vole me. Želim im pružiti veliko zadovoljstvo."

Nijemac je uvjeren da Dinamo i bez Luke Modrića može napraviti iskorak prema naprijed. Soldina ostavka, kaže, iznenadila ga je...

"Luka je veliki igrač i zato je otišao u Premiership. Međutim ova momčad i bez njega može napraviti velike stvari. Vjerujte mi, iskusan sam, dugo sam u nogometu i znam što govorim. Iznenadit ćete se. Neobično je da trener koji je osvojio duplu krunu odlazi nakon samo šest mjeseci."

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara