Koeman priznao: Preuzimam klupu Valencije!

RONALD KOEMAN i službeno je novi trener Valencije. Nizozemski je stručnjak to priopćio na svojoj posljednjoj press konferenciji u Eindhovenu i objasnio razloge odlaska u Španjolsku.

"PSV je fantastičan klub", rečenica je kojom je Koeman otpočeo svoje izlaganje. Ali, ne dovoljno da ostane na njegovoj klupi kad stigne ponuda iz velikana Primere.

"S predsjednikom Valencije Juanom Solerom razgovarao sam još ovog ljeta o mogućem budućem angažmanu. Smatrao sam kako bi to mogao biti savršen posao za mene kad mi istekne ugovor 2008. No, javili su mi se u ponedjeljak nakon što su otpustili trenera i do tri poslijepodne već smo postigli dogovor", kazao je Koeman.

Dugo se već Nizozemac želi vratiti u ligu u kojoj se proslavio noseći dres Barcelone, a gdje je bio i pomoćni trener istog kluba. Želja mu se napokon ostvarila, ali pred njim je teška zadaća. Od Valencije se tradicionalno očekuju velike stvari pa ništa manje od plasmana u Ligu prvaka ne može garantirati Koemanu ostanak na klupi nakon završetka sezone iako je potpisao trogodišnji ugovor.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara