Kolindi u kampanji nisu smetali oni koje danas zove teroristima

Kolindi u kampanji nisu smetali oni koje danas zove teroristima

Foto: Goran Ferbezar/PIXSEL

"POGRIJEŠILA sam. To nisu orjunaši, to su teroristi", ovim je riječima Kolinda Grabar Kitarović etiketirala hrvatske navijače koji su izazvali prekid utakmice između Hrvatske i Češke u St. Etienneu sredinom lipnja ove godine.

> Kolinda brani svog donatora: Bilo bi najlakše da optužim Mamića

O motivima onih koji su bacili baklje ispisalo se stranica i stranica. Ne, nije riječ o vojnicima ISIL-a, agentima UDBA-e ili orjunašima koji, eto, nemaju pametnijeg posla pa mrze Hrvatsku u slobodno vrijeme. Ispod svih tih spinova krije se samo jedna istina; ovdje se radi o ljudima koji dolaze iz skupine nezadovoljnih hrvatskih navijača koji su u svojevrsnom ratu sa Šukerovim i Mamićevim nogometnim savezom (javnosti poznatiji kao HNS).

Na Mamiću neće skupljati jeftine političke poene, ali hoće na navijačima

Takvi navijači predsjednici nisu organizirali rođendansku zabavu, za to je, kažu, zadužen Zdravko Mamić, ali su joj dobro došli u predsjedničkoj kampanji kada je žicala glasove u Vukovaru. Naime, danas predsjednica, a tada HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu 2014. godine fotografirala se s navijačima koji su izvjesili transparent na kojem je pisalo "mrzim HNS". Tada nije imala problema sa skupljanjem jeftinih političkih poena, kao što ih ima danas kada kao predsjednica treba pozvati Mamićev HNS da poštuje zakone koje je ona na inauguraciji obećala braniti. Ili kada treba upozoriti da čovjek kojem se sudi zbog teške korupcije i nasilništva na tribinama nema što tražiti u hrvatskom sportu.

Tko zna, da je pozvala svog donatora i čuvara autobusa Zdravka Mamića da iz moralnih razloga podnese ostavku na sva mjesta u hrvatskom nogometu zbog silnih optužnica USKOK-a, možda se baklje iz St. Etiennea, slučaj Svastika ili neredi na San Siru ne bi dogodili.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara