Koljanin: Tonito je iznad prosjeka hrvatske lige

"NE DOVODIMO "novog Vugrineca". Tonito je potpuno drugačiji tip igrača. On puno i brzo trči, mijenja pozicije. Naravno da je Vugrinec ostaio dubok trag u našem klubu, ali ovo je ipak drugačiji igrač:" - u startu je direktor Rijeke odbio usporedbu sa jednim od tvoraca riječkog nogometnog preporoda, čiji odlazak mnogi još ne mogu prežaliti.

Iako nije Vugrinecov parnjak, prvi operativac Kantride ne sumnja da će Španjolac također biti Rijekin talisman, jer momčadi ove godine nije krenulo baš kako su u Rijeci zamišljali: "Tonito predstavlja kvalitataivni iskorak za našu momčad i u svakom je slučaju svojom vrijednošću iznad razine hrvatske lige."

Rijeka ovime, nakon što ju je prošle godine pojačao Bobić, nastavlja s praksom dovođenja igrača iz Liga petice: "Tako je, dovodimo igrače iz zapadne Europe; prvi smo doveli Nijemca, sada dovodimo Španjolca. Mislim da tu nema ništa čudno, jer ovaj grad i ovaj klub to zaslužuju."

Tonito će se danas u podne predstaviti javnosti, a polivalentni ofenzivni veznjak, iskoristiv na gotovo svim napadačkim pozicijama, potpisuje jednogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpisuje na godinu dana, mogućnost produljenje za sad nije spominjana.", kazao je Koljanin u razgovoru za Index.

"Stanje u HNL-u nije tako loše kao što se prikazuje; Dinamo je doveo njemačkog reprezentativca, mi smo doveli igrača koji je igrao u vodećim portugalskim klubovima i treba biti afirmativniji kada govorimo o kvaliteti domaćeg nogometa. Sjetite se da smo Italiju u Livornu pobjedili sa šest igrača iz domaće lige.", upozorio je direktor Rijeke.

"Naše dovođenje Tonita tako možemo smatrati našim prilogom povećanja kvalitete hrvatske lige", rekao nam je na kraju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara