Kolumbijski trener paraliziran

LUIS FERNANDO MONTOYA , donedavni trener južnoameričkog nogometnog prvaka kolumbijskog Once Caldasa, koji je teško ranjen u pokušaju pljačke koji se zbio blizu njegova doma u Caldasu, potpuno je paraliziran.

Prema izjavama očevidaca Montoya je s dva metka pogođen u vrat nakon što je pokušao spriječiti razbojnike da opljačkaju njegovu sestru, koja je netom prije podigla novac s bankomata. Nesretni 47-godišnji trener prebačen je bolnicu Las Americas u Medellinu i nalazi se na odjelu intezivne njege.

"Njegove ozljede su trajne, Montoya će do konca života biti potpuno paraliziran," kazao je neurokirurg Ignacio Gonzalez, koji je obavio operativni zahvat.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Montoya je s Once Caldasom bio prvak Kolumbije 2003., a ove je godine osvojio Libertadores kup, južnoameričku inačicu europske Lige prvaka. S trenerskog mjesta otišao je nakon što je prije dva tjedna u Interkontinentalnom kupu njegov klub poražen na 11-erce od europskog prvaka Porta.

Razbojnički napadi na poznate osobe u Kolumbiji nisu rijetkost. Ta južnoamerička država spada među zemlje s najvišom stopom nasilja, a godišnje se u njoj dogodi oko 30.000 ubojstava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara