Konačno dobre vijesti za Hajduk: Vraća im se Stari plac vrijedan 200 milijuna eura

Konačno dobre vijesti za Hajduk: Vraća im se Stari plac vrijedan 200 milijuna eura

Tekst: S.T.
Foto: Jakov Prkić (Cropix)

ŽUPANIJSKI sud u Splitu poništio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda i donio presudu da je Hajduk vlasnik Starog placa. Sud je odbacio tužbu Ragbijaški klub Nade čime su Bijeli stigli na korak do potvrde da su vlasnici Starog placa.

Nada je još prije 12 godina tužila Hajduk zbog utvrđivanja prva vlasništva. U prvostupanjskom postupku je dobila presudu, ali je Županijski sud odbacio njihovu tužbu. Osim toga, ragbijaši se više ne mogu žaliti na ovu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinu prepreku za dobivanjem vlasništva nad Starim placom Hajduk ima u Baseball klubu Nada, Bijeli i s njima vode parnicu, BK Nada je dobila parnicu na Županijskom i Općinskom sudu i sad je predmet na Vrhovnom sudu. U Hajduku očekuju da će Vrhovni sud ukinuti presudu te da će Bijeli vratiti imovinu. Hajduci su na Poljud prešli 1979. nakon što je taj stadion izgrađen za Mediteranske igre, a za njega imaju koncesiju za korištenje.

Vrijednost Starog placa procjenjuje se na oko 200 milijuna eura. Ukoliko bi to zemljište postalo imovina Hajduka, dionice kluba bi poprilično skočile, sa 500 do 1500 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara