KONJIČKI SPORT: BOESU TREĆA, NIJAGOLOVU ČETVRTA UTAKMICA

Belgijski jahač Marc Boes pobjednik je treće, a Angel Nijagolov četvrte utakmice drugoga dana Međunarodnoga konjičkog turnira u preskakanju prepona Grand Prix Zagreb 2003.

Marc Boes je na sedmogodišnjem konju Kondor je u utakmici za mlade konje u dvije faze bio najbrži od 36 jahačih parova i osvojio prvo mjesto ispred Sencer Cana iz Turske na Mad Maxu i trećeplasiranog Niklausa Schurtenbergera na Ivoire Du Thot.

Od sedam jahača iz Hrvatske najbolje je plasirana Maja Trajbar koja je jedina prošla cijeli parkur bez kaznenog boda i osvojila 14. mjesto. Renato Levanić bio je 22. na Cortini i 36. na High Skyu, Andrea Novak plasirala se s grlom Come On na 28. mjesto, 29. je bila Ivana Glavaš na Versusu, Denis Gugić je s Lancelotom osvojio 31., Martina Posilović s Larom bila je 34.,a Kristina Grilec s Gluecksfee 35.

Specijalna utakmica - Akumulator s jokerom - završila je pobjedom Angela Nijagolova iz Bugarske koji je s konjem Graziana bio uvjerljivo najbrži u grupi od 12 natjecatelja koji su sakupili maksimalan broj bodova preskočivši čisto sve prepone uključujući
Tekst se nastavlja ispod oglasa

i najtežu, joker-preponu visine 150 centimetara. Irac Michael Kerins na Quilettou bio je drugi, a Schwizer Pius iz Švicarske na Pilgrimu II. bio je treći.

U specijalnoj utakmici natjecalo se pet hrvatskih jahača od kojih je troje preskočilo joker, a najboljeplasirani bio je Denis Gugić s Winstonom na 19. mjestu. Andrea Novak je s La Femme Fatale bila 24., Mirna Bačić s Hotesse De Jugerie 32., Marko Hercigonja na Landonu osvojio je 35. mjesto, a Tana Car, inače najmlađa natjecateljica cjelokupnog turnira (17 godina), na Cover Girl je od ukupno 49 natjecatelja zauzela 42. mjesto.

(Hina) oš zm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara