Konjuh i Vekić predvode Hrvatsku u Fed Cupu

Konjuh i Vekić predvode Hrvatsku u Fed Cupu

Foto: Hina

ANA KONJUH, Donna Vekić, Petra Martić i Darija Jurak tenisačice su koje je hrvatska Fed Cup izbornica Iva Majoli prijavila za nastup na turniru Prve skupine, kojem će od 3. do 6. veljače domaćin biti izraelski Eilat.
 
Od prijavljenih igračica trenutno je samo Konjuh među sto najboljih na pojedinačnoj WTA ljestvici, na kojoj zauzima 82. poziciju. Vekić je 103., a Martić 148. tenisačica svijeta. Darija Jurak je 52. u konkurenciji parova.
 
Na turniru u Izraelu će nastupiti 14 reprezentacija, a samo će dvije najuspješnije izboriti plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. U prvoj fazi igrat će se u grupama (dvije po tri i dvije po četiri reprezentacije), a prvoplasirani sastavi iz tih skupina ići će u završno razigravanje za dva spomenuta mjesta koja donose šansu za odlazak u viši rang.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Zbog plasmana na rang listi Fed Cupa, na kojoj trenutno zauzima 25. mjesto, očekuje se da će Hrvatska biti među četiri nositelja uoči izvlačenja kojim će biti određen sastav grupa.
 
Sudionici turnira u Izraelu bit će (abecednim redom) Belgija, Bugarska, Estonija, Gruzija, Hrvatska, Izrael, Južna Afrika, Latvija, Mađarska, Portugal, Švedska, Turska, Ukrajina i Velika Britanija. Osim Hrvatske, među nositeljima bi trebali biti Velika Britanija, Mađarska i Ukrajina.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara