Kosor primila olimpijsku reprezentaciju gluhih

Kosor primila olimpijsku reprezentaciju gluhih

DOPREDSJEDNICA Vlade Jadranka Kosor primila je danas u Zagrebu hrvatsku reprezentaciju gluhih koja će od 30. prosinca do 17. siječnja nastupiti na Olimpijskim igrama gluhih u Melbourneu.

"Vrlo dobro sam upoznata sa problemima gluhih, koji svakako nisu mali, te ću u svoje ime i uime Vlade učiniti sve da se popravi stanje svih osoba sa invaliditetom", kazala je Kosor podsjetivši da se na njezinu inicijativu na HTV-u svaki dan prikazuju vijesti za gluhe.

Kosor je kazala i kako je kao predsjednica Povjerenstva za osobe sa invaliditetom pokrenula inicijativu za novi Zakon kojim bio i osobe sa invaliditetom dobile pravobranitelja, kako bi se zaštitila njihova prava, pogotovu pri zapošljavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih Marijo Lušić zahvalio se uime reprezentacije za razumijevanje i brigu dopredsjednice Vlade Kosor za teškoće gluhih osoba, kazavši kako je dopredsjednica Kosor prepoznala činjenicu da je nastup naših sportaša na Olimpijskim igrama gluhih u istom rangu kao i nastupi hrvatskih sportaša na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.

Tom prilikom je Lušić dopredsjednici Vlade poklonio garnituru dresova u boji hrvatske zastave, obećavši da će se olimpijci na Igrama u Melbourneu truditi medaljom opravdati uložena sredstva.

Zaželivši hrvatskim olimpijcima sreću na sportskim natjecanjima, dopredsjednica Vlade Kosor je obećala da će reprezentaciju dočekati pri povratku u Hrvatsku.

Na Olimpijske igre gluhih u Australiju putuje muška rukometna reprezentacija, koja brani zlato sa prošlih Igara u Rimu, te dva hrvača i jedan strijelac.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara