Kostelić jači i od bolesti: Najteži super G koji sam ikad vozio

Kostelić jači i od bolesti: Najteži super G koji sam ikad vozio

AUSTRIJI skijaš Hannes Reichelt osvojio je mali kristalni globus u super-veleslalomu, a Ivica Kostelić je u Bormiju osvojio sjajno 8. mjesto.

Ova disciplina je imača spektakularnu završnicu tijekom četvrtka u Bormiju, s obzirom da je  Didier Cuche za jedan bod ostao bez malog kristalnog globusa, što bi mu bio drugi ove sezone (nakon spusta).

Hannes Reichelt je bio jedini koji je mogao oteti Cucheu sigurnu ukupnu pobjedu u super-veleslalomu, a takvo što je ispisivao jedino scenarij u kojemu bi Reichelt pobijedio, a Cuche bio slabiji od petnaestog mjesta.

Upravo se to i dogodilo, a posljednji koji je izbacio Cuchea iz kruga petnaest najboljih bio je njegov sunarodnjak Daniel Albrecht. Cuche je tako završio 16., bez bodova (jer na završnici Svjetskog kupa bodove osvaja samo petnaest najboljih) i Reichelt je podigao mali kristalni globus.

Ivica Kostelić je bio odličan na posljednjem super-veleslalomu. Osvojio je 8. mjesto kojim se približio Manfredu Mölggu na četvrtom mjestu ukupnog redoslijeda.

"Što se mene tiče, ovo je bio najteži super G koji sam ikad vozio. Bilo je strahovito grbavo i voziti ej bilo jako teško. Stvar je donekle otežala i moja bolest, nisam bio na100 posto. Nije idealno nakon dva dana temperature i problema sa želucem stati na skije, ali žarko želio sam startati. Ne mogu biti nezadovoljan, odvozio sam super.", kazao je Ivica nakon utrke za Hrvatski radio.

Osvrnuo se na veleslalomsku utrku o kojoj se još uvijek raspravlja zbog stanja staze na kojoj se održava završnica Svjetskog kupa.

"Treba vidjeti gdje će biti start veleslaloma. Ako bude tamo gdje je bio na Svjetskom prvenstvu, ja neću startati", najavio je Kostelić.

Inače, Bode Miller je u četvrtak bio tek dvanaesti, ali je gotovo i teoretski osigurao veliki kristalni globus. Skoro 200 bodova ispred Cuchea su garancija takvog rezultata.

Super-veleslalom, rezultati:

1. Hannes Reichelt (Aut) 1:45.00

2. Didier Defago (Švi) +0.01

3. Aleš Gorza (Slo) +0.34

4. Benjamin Raich (Aut) +0.38

5. Francois Bourque (Kan) +0.51

...

8. Ivica Kostelić (Hrv) +0.87

...

12. Bode Miller (SAD) +1.01

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...

16. Didier Cuche (Švi) +1.44

Konačni redoslijed, super-veleslalom:

1. Hannes Reichelt (Aut) 341

2. Didier Duche (Švi) 340

3. Benjamin Raich (Aut) 286

4. Didier Defago (Švi) 262

5. Christoph Gruber (Aut) 251

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa (dvije utrke prije kraja):

1. Bode Miller (SAD) 1409

2. Didier Cuche (Švi) 1218

3. Benjamin Raich (Aut) 1173

4. Manfred Mölgg (Ita) 855

5. Ivica Kostelić (Hrv) 813

6. Ted Ligety (SAD) 798

7. Jean Baptiste Grange (Fra) 743

D.R./Totalsport
Foto: AFP

...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara