Kostelić: Nemam pritisak, veleslalom mi je na vrlo dobrom nivou

Kostelić: Nemam pritisak, veleslalom mi je na vrlo dobrom nivou

Foto: AFP

AKTUALNI osvajač Velikog globusa, Ivica Kostelić, sutra će nastupiti u Svjetskom kupu. Pripreme se završile i sada se valja koncentrirati na novu sezonu. Naravno, svima je poznato kako je Ante Kostelić, kao i cijeli niz godina, bio zadužen za fizičku spremnost Ivice. Koliko je Ivica spreman vidjet ćemo sutra kada će u austrijskom Söldenu, veleslalomskom utrkom, započeti novu sezonu Svjetskog kupa.

"Fali mi jedan dio skijaških treninga s proljeća, a mislim da je veleslalom na vrlo dobrom nivou. Slalom možda jedino zaostaje, ali ima još vremena do prve utrke. Prva utrka je specifična nitko ne zna gdje stoji, u usporedbi s konkurencijom. Svi na neki način pipaju teren, ipak, ta utrka je dobar pokazatelj na čemu se mora još poraditi na sljedećim treninzima prije američke turneje", poručio je Kostelić.

Ove godine Kostelić će braniti naslov koji je osvojio u Svjetskom kupu prošle godine. Podsjećamo, Kostelić je završio sezonu s 400 bodova prednosti pred Didierom Cucheom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mislim da je osvajanje Velikog globusa na jedan način meni olakšava s psihološke strane ovu sezonu, a i sve one koje ce doći tako da sam malo opušteniji", zaključio je.

Kostelić starta 15. u Soldenu

Nakon što je Amerikanka Lindsey Vonn pobijedila u subotnjem veleslalomu skijašica u austrijskom Soldenu, na istoj destinaciji će u nedjelju novu sezonu Svjetskog kupa otvoriti i skijaši.

Branitelj naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, naš Ivica Kostelić, startat će s brojem 15, dok je drugi hrvatski predstavnik Dalibor Šamšal dobio startni broj 75.

Prva vožnja na rasporedu je u 09.45h, dok je druga vožnja u 12.45h.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara