Kostelić: Svi iz prve jakosne skupine su favoriti u slalomu

Foto: AFP

STRANI mediji proglašavaju Ivicu Kostelića za prvog favorita nedjeljnog slaloma na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. Uvjerljivo vodeći skijaš u Svjetskom kupu je na prvoj muškoj utrci SP-a osvojio brončanu medalju u superveleslalomu. Nakon toga se povukao s prvenstva i vratio u Hrvatsku, kako bi izbjegao mogućnost ozljede na opasnoj i teškoj stazi Kandahar.


Dosta se skijaša tužilo i žalilo na uvjete na toj zaleđenoj i grbavoj stazi, ali je Kostelić jedini koji je iz tog razloga uzeo i pauzu na Svjetskom prvenstvu."To je bilo važno učiniti. Problemi s leđima i koljenom uvijek su potencijalna opasnost. Osim toga, želio sam prikupiti snagu kako bih osvojio Veliki i možda pokoji Mali kristalni globus – izjavio je Kostelić, koji je u Svjetskom kupu već osigurao Mali globus u kombinaciji. Uz uvjerljivo vodstvo u ukupnom poretku, Ivica je i vodeći u poretku slaloma, te drugi u superveleslalomu."

No, svjetski prvak u slalomu 2003. godine odbija prihvatiti ulogu prvog favorita uoči nedjeljne utrke u toj disciplini. "Prognoze su nezahvalne. Svatko iz prve jakosne skupine je favorit. Očekujem da će uvjeti na stazi biti slični onima kakvi su bili u veleslalomu u petak ", kaže Ivica. Podsjećamo, u toj disciplini je Kostelić osvojio 13. mjesto, iako je nakon prve vožnje držao treću poziciju. Kostelić će u nedjeljnu utrku krenuti sa startnim brojem 6. Uz njega, nastupit će Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 50, te Filip Zubčić sa startnim brojem 75.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara