Kostelić večeras u lovu na drugu olimpijsku medalju: Tatin slalom moja je velika šansa

Kostelić večeras u lovu na drugu olimpijsku medalju: Tatin slalom moja je velika šansa

Totalsport
Foto: AFP

VEČERAS Ivica Kostelić kreće po svoju drugu olimpijsku medalju, nakon što je u Torinu prije četiri godine srebrom u kombinaciji ušao u povijest.

> ZOI, Lizeroux: Ako Kostelić postavlja stazu, bar ćemo imati pravi slalom

Uvod u večerašnju Superkombinaciju bio je jučerašnji trening, gdje je Ivica izgledao odlično, baš kao i Natko Zrnčić-Dim. Kostelić je ostvario treće vrijeme treninga prošavši stazu za minutu, 36 sekundi i 46 stotinki. Za najbržim Švicarcem Didierom Defagom, osvajačem zlatne medalje u spustu, najbolji je hrvatski skijaš zaostao tek 15 stotinki sekunde.

Ako je suditi po rezultatima treninga, Kosteliću će najveći protukandidat za zlato u superkombinaciji, što se za klasičnog brzanca Defaga ne može reći, biti drugi Švicarac, Silvan Zurbriggen. On je za sunarodnjakom zakasnio svega četiri stotinke zauzevši drugo mjesto. Kao što smo rekli, vrlo je dobru formu pokazao i Natko Zrnčić-Dim. On je postigao osmo vrijeme treninga zaostavši za Defagom 66 stotinki.

"Tatin slalom moja je najveća šansa"

Kao što je poznato današnji kombinacijski slalom postavit će Ante Kostelić, što je Ivičina velika prednost u odnosu na ostale skijaše:"Tatin slalom moja je najveća šansa. Rekao mi je koje će kombinacije postaviti i te smo kombinacije trenirali na posljednjem treningu slaloma. Ipak, nismo se ništa posebno dogovorili".

Ivica je na koncu prokomentirao i šanse Natka Zrnčića-Dima: "Ne mogu reći da je Natko top favorit, ali je svakako u drugoj liniji onih koji su izgledni za odličje. Raich, Zurbriggen, Ligety, Miller, Svindal, Defago. Jedan od njih vjerojatno će pobijediti. Ne vjerujem da će biti velikih iznenađenja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelićevi rivali u borbi za medalju, Benjamin Raich i Ted Ligety, mogu se pohvaliti tek 15. odnosno 16. vremenom. Bode Miller nije skijao. Uvjeti na stazi Dave Murray bili su gotovo idealni: sunčano vrijeme i temperatura od -2,7 Celzijevih stupnjeva. Spustaški dio discipline očekuje se danas s početkom u 18.30 po hrvatskom vremenu. Slalomska vožnja na rasporedu je u 21.15.

ZOI, trening spusta za superkombinaciju:

1. Didier Defago (Švi) 1:36.31

2. Silvan Zurbrigen (Švi) 1:36.35 +0.04

3. Ivica Kostelić (Hrv) 1:36.46 +0.15

...

8. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 1:36.97 +0.66

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara