Kosteliću 12. mjesto na otvaranju sezone u Soeldenu, Cuche pobjednik!

Kosteliću 12. mjesto na otvaranju sezone u Soeldenu, Cuche pobjednik!

Tekst: I.G./Totalsport
Foto: AFP

IVICA KOSTELIĆ sezonu je otvorio 12. mjestom na utrci veleslaloma u Soeldenu, dok naš drugi predstavnik, Dalibor Šamšal, koji se po prvi puta u karijeri susreo s austrijskom stazom, nije uspio završiti prvu vožnju.

Slavio je iskusni Švicarac Didier Cuche, koji je bio vodeći i nakon prve vožnje.

Ivica Kostelić odvozio je solidno prvu vožnju, ali za vodećim Cucheom zaostao je 2,05 sekunde. Didier Cuche se prvi spustio niz stazu, a trebalo mu je 1:09:89.

Nakon prve utrke iza Cuchea su bili Amerikanac Ligety, Švicarac Janka, Talijan Blardone i Benjamin Reich na petom mjestu. Od šestog mjesta, koje zauzima Svindal, zaostatak je bio veći od sekunde. Kostelić nakon prve utrke zauzeo 13. mjesto.

Skijaši sa manjim startnim brojevima imali su najbolje uvjete na stazi. Zbog toplog i sunčanog vremena staza je bila sve lošija kako je utrka odmicala. Cuche je to maksimalno iskoristio i kao skijaš sa startnim brojem 1 postigao je najbolje vrijeme.

Cuche je veleslalomski tron sačuvao vrlo dobrom predstavom u nastavku natjecanja, čime je ostvario jubilarnu desetu pobjedu u karijeri, u Svjetskom kupu.

Na posljednjem prolaznom vremenu je Cuche imao samo jednu stotinku prednosti pred Tedom Ligetyjem, ali je u posljednjem, položenom dijelu staze, opet bio nezaustavljiv, te je na kraju ostvario čak 60 stotinki bolje vrijeme od drugog Amerikanca.

Redoslijed prvih pet je na kraju ostao i kao nakon prve vožnje. Iza Cuchea i Ligetyja su se plasirali treći Janka, četvrti Blardone, a peti domaći adut i najbolji Austrijanac u utrci Raich. 

Ivica Kostelić je u drugoj vožnji vrlo dobro vozio uvodni dio staze, u kojem je udvostručio prednost u odnosu na tada vodećeg Talijana Simoncellija. No, srednji dio je donio dvije pogreške koje su mu oduzele dosta vremena, ali se u pravi ritam ponovno vratio u završnici nastupa, te je u cilj ušao kao treći.

Time je Kostelić ponovio svoj najbolji rezultat iz Söldena, 12. mjesto iz 2003. godine.

Veleslalom, prva vožnja:

1. Didier Cuche (Švi) 1:09.89

2. Ted Ligety (SAD) +0.36

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Carlo Janko (Švi) +0.51

4. Massimiliano Blardone (Ita) +0.59

5. Benjamin Raich (Aut) +0.75

...

13. Ivica Kostelić (Hrv) +2.05

Sölden, veleslalom:

1. Didier Cuche (Švi) 2:21.45

2.  Ted Ligety (SAD) +0.60

3. Carlo Janka (Švi) +0.95

4. Massimiliano Blardone (Ita)+0.96

5. Benjamin Raich (Aut)  +1.45

...

12. Ivica Kostelić (Hrv) +2.81

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara