Kovač: Kazahstanci će se željeti pokazati protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu

Kovač: Kazahstanci će se željeti pokazati protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu

Tekst: T.T.
Foto: Ronald Goršić, Cropix

POUZDANI stoper hrvatske reprezentacije Robert Kovač pričao je u Rovinju o presudnim utakmicama kvalifikacija, onoj Ukrajine i Engleske, te naše protiv Kazahstana.

Kovač vjeruje u pobjedu Engleske u Dnjepropetrovsku, a zadovoljan je jer je momčad sasvim spremna za ogled u srijedu u Kazahstanu.

"Atmosfera je dobra, dobro treniramo i pripremamo se za utakmicu u srijedu. Sigurno je da su svi okrenuti prema suboti i ogledu Ukrajina-Engleska, ali mi mislimo na Kazahstan. Svi smo motivirani, a pred nama je velik posao. Želimo se plasirati na SP", rekao je Robert Kovač.

Nikad Hrvatska nije u jednim kvalifikacijama imala toliko problema s ozljedama. Kako se jedan igrač oporavi, tako ostanemo bez drugog.

"Lakše je kad uvijek igraš s istim igračima, no vjerujem da neće biti problema u koordinaciji jer mi smo već dugo skupa. Svi ćemo biti maksimalno spremi za tu utakmicu", dodao je Kovač, pa rekao kako vjeruje da nam se igrači ozljeđuju zbog ubitačnog ritma u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro smo odigrali kvalifikacije s obzirom na to kakve smo probleme imali s ozljedama. Mislim da se to događa i jer nam igrači igraju u velikim klubovima, u tempu srijeda- subota. To su veliki napori i organizam traži pauzu."

Prisjetio se Kovač potom i prve utakmice s Kazahstanom, koju je Hrvatska dobila 3-0.

"Protiv takve momčadi je teško dok ne zabiješ prvi gol. Dosta su borbeni i čvrsti, no mislim da će biti sasvim drukčija utakmica one prve. Igraju doma, a sigurno će željeti pokazati da su dobra momčad protiv nas, jedne od najboljih momčadi u Europi i svijetu. mi idemo po ta tri boda u nadi da ćemo ostvariti plasman u dodatne kvalifikacije".

Na kraju ohrabrio je rekavši kako igračima nije problem igrati na umjetnoj travi.

"Mislim da je čak lakše igrati na umjetnoj travi, lopta će ići brže, neće nekontrolirano odskakati. Izdržat ćemo 90 minuta na umjetnoj travi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara