Kralj se ipak zove Bode Miller!

Kralj se ipak zove Bode Miller!

ŠVICARSKI skijaš Didier Cuche mogao je samo teoretski preskočiti Bodu Millera na vrhu ukupnog redoslijeda Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

Prije posljednje dvije utrke Bode Miller ima 1409 bodova, a drugoplasirani Didier Cuche 1218, što bi značilo kako za veliki obrat Cuche mora pobijediti i u veleslalomu i u slalomu, a pritom Amerikanac ne bi smio osvojiti niti bod.

No, teorija je nestala prije samih utrka nakon što je švicarska reprezentacija objavila kako Cuche neće niti startati u slalomu, disciplini gdje nikada nije niti osvojio bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bode Miller je tako drugi put u karijeri, nakon 2005. godine, osvojio veliki Kristalni globus za najboljeg u Svjetskom kupu, međutim pred novinarima na završnici u Bormiju nije bio uopće razgovorljiv.

"Zašto mi uopće čestitate? Nisam dobro skijao ovu utrku",  rekao je Bode Miller, aludirajući na 12. mjesto koje je osvojio na super-veleslalomu u četvrtak. No, Miller je očigledno ljut na FIS organizaciju od ranije zbog odgođene spust utrke gdje je imao šansu uzeti mali globus upravo od Didiera Cuchea.

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara