Kralj slobodnjaka se vraća kući: Juninho u 36. pojačava Vasco

Kralj slobodnjaka se vraća kući: Juninho u 36. pojačava Vasco

Foto: AFP

JUNINHO PERNAMBUCANO, 36-godišnjak slavan po sjajnom izvođenju slobodnih udaraca, potvrdio je pregovore o prelasku u Vasco da Gamu.

Upravo je u tom klubu Juninho igrao od 1995. do 2001., nakon čega je pojačao Lyon, s kojim je osvojio sedam uzastopnih naslova prvaka, od 2002. do 2008. Sljedeće godine prešao je u katarsku Al-Gharafu, s kojom je već osvojio tri trofeja. No, priznao je kako se njegova avantura u Kataru bliži kraju, te da je u pregovorima s Vasco da Gamom. Naslove brazilskog prvaka s tim je klubom osvajao 1997. i 2000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Onoga dana kada sam napustio Vasco, obećao sam da ću se jednom vratiti. Znam da su mi vrata tog kluba otvorena. U sljedećim tjednima pada odluka" rekao je za Fifa.com.

Ujedno se osvrnuo na svoje brojne pogotke tijekom karijere, koje je postigao iz slobodnih udaraca. Za Lyon je, primjerice, zabio ukupno točno 100 golova, a gotovo polovicu od toga iz slobodnjaka.

"Možda je u pitanju dar koji imam. Mogu dobro šutnuti loptu iz slobodnog udarca, ali mislim da je najvažniji naporni rad. Treniranje pomaže. Moji uspjesi na tom polju su kombinacija rada, volje i dobrih trenera koji su me vodili. Tijekom karijere sam puno vježbao izvođenje prekida i to je definitivno pomoglo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara