Kranjčar: I Boban je prolazio krizu u mojim godinama

Kranjčar: I Boban je prolazio krizu u mojim godinama

KAPETAN Dinama Niko Kranjčar odgovorio je na optužbe koje dolaze iz medija, ali i čelništva vlastitog kluba – konkretno izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića.

U razgovoru za Večernji list Kranjčar nije želio govoriti o svojoj igri, tvrdeći da bi takvo što bilo kontraproduktivno.

"Neka pričaju oni koji kritiziraju." – kazao je Niko, dodavši kako nije lako izdržati tolike kritike, ali i kako je od oca naučio nositi se s time.

Izvršni dopredsjednik i glavni operativac "plavih", Zdravko Mamić, posebno se ističe u kritici mladog Kranjčara. U razgovoru s novinarima spominjao je Nikin privatni život, tvrdi kako se ne ponaša kao vođa svoje momčadi…

"Ha, ako on tako misli... Uostalom, ja kapetansku vrpcu nikad nisam tražio, dao mi ju je Mamić. Zajedno s Ćirom." – izjavio je Kranjčar, pa dodao: "Pa sad neka mi je i uzme, ako nije zadovoljan. Meni je svakako najvažnije što misli trener."

Dinamov playmaker, koji je zadnjih nekoliko utakmica za svoj klub odigrao zaista bezlično, kaže kako bi mu bilo draže da ljudi Dinama podrže igrače, umjesto da ih kritiziraju bez mjere.

"A što se tiče Mamića, on ima svoj način života i razmišljanja, koji je teško mijenjati. Meni preostaje da izborim svoje mjesto i dokažem kvalitetu." – dodao je Niko.

Niko je kazao kako mu nije nimalo žao zbog kritika navijača, jer su mu upravo one najveći motiv za poboljšanje svoje igre.

"Tek sad sam motiviran za igru u Dinamu, kako bih svima dokazao da je ono što se pričalo i pisalo o mojoj vrijednosti doista istinito. Takvih razdoblja ima u karijerama svakog sportaša, kad vam jednostavno ne ide." – kazao je hrvatski reprezentativac, pa dodao: "Nešto slično u mojim godinama prolazio je Zvonimir Boban, pa se izdigao iznad svega. Tako će, nadam se, biti i sa mnom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kratkom razgovoru s novinarima Sportskih novosti Niko je kazao kako mu je najvažnije slušati ono što kažu trener Dinama i izbornik hrvatske reprezentacije.

"Važno mi je da oni budu zadovoljni." - zaključio je Niko.

Glas protiv pretjeranog "pljuvanja" Nike Kranjčara digla su dva velika hrvatska nogometaša - aktualni izbornik mlade reprezentacije Slaven Bilić i legenda Dinama - Marko Mlinarić.

Mlinarić tvrdi kako su upravo prevelika očekivanja i neprestane kritike kad se ta očekivanja ne ispune kriva za Nikin pad u igri.

"Niko podsvjesno osjeća strah od pogreške, navijača, od kritike. Čovjek je od krvi i mesa  i siguran sam da u dubini duše pati, iako to dobro prikriva." - izjavio je Mlinarić za Jutarnji list.

Njegovoj ocjeni pridružio se i Slaven Bilić, koji je ustvrdio da je "nikofil" te da se divio nogometu koji je Niko igrao protekle sezone.

"Bio je strašan, iz utakmice u utakmicu impresionirao je svojim "bezobraznim" prodorima, ali onda je došla ozljeda pa malo duža stanka i Kranjčar je izgubio kontinuitet." - kazao je Bilić.

Rješenje loše forme Dinamovog kapetana i novopečenog reprezentativca Bilić vidi kroz "doziranje" njegovih nastupa.

"Možda Kranjčara treba treba i malo dozirati, klupski trener će to svakako najbolje znati. Uostalom, Niko je dragulj i tako ga i treba tretirati, jer je u punoj formi dragocjen za igru Dinama i reprezentacije." - zaključio je izbornik mlade hrvatske reprezentacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara