Kranjčar: Modrić i Buljat su budućnost naše reprezentacije

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar kazao je na današnjoj press konferenciji kako su Luka Modrić i Marjan Buljat budućnost naše reprezentacije.

Zlatko Kranjčar objavio je popis reprezentativaca za predstojeći prijateljski susret kojeg će Hrvatska igrati s Argentinom 1. ožujka.

Na popisu su Stipe Pletikosa, Tomo Butina, Dario Šimić, Stjepan Tomas, Niko Kovač, Robert Kovač, Mario Tokić, Igor Tudor, Jerko Leko, Ivan Leko, Niko Kranjčar, Marko Babić, Dario Srna, Marjan Buljat, Luka Modrić, Dado Pršo, Ivan Klasnić, Eduardo Da Silva, Ivica Olić, Boško Balaban i Josip Šimunić.

Pretpozivi su upućeni Didulici, Vranješu, Šeriću, Bošnjaku i Petriću.

"Buljat i Modrić su svojim igrama u jesen zaslužili ovaj poziv. Modrić je to najviše zaslužio igrama za mladu reprezentaciju. Međutim, on je stalno bio u našoj evidenciji, pratimo ga već neko vrijeme. Dali smo im do znanja da se na njih računa. Oni su budućnost ove reprezentacije" - objasnio je Cico pozive mladim Dinamovim igračima dodajući kako za budućnost razmišljaju i o nekim drugim imenima jer se moraju pripremiti za EURO 2008. godine.

Komentirajući nepozivanje Zorana Mamića, Cico je kazao kako razlog nepozivanja nisu njegove godine, već se jednostavno svi mogu i moraju nametnuti. "Lista putnika za Svjetsko prvenstvo ionako nije gotova" - dodao je naš izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostajem kod svog uvjerenja da će većina onih koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu biti i na listi za EURO 2008" - kazao je Cico dodajućo kako je smjena generacija ipak neminovna.

"Nema određenog razloga zbog kojeg sam pozvao upravo tih 21 igrača. Svi su mi na dispoziciji za Argentinu. Ista je stvar i s igračima koji su dobili pretpozive. Ali i oni koji nisu na popisu mogu se naći na širem popisu od 30 imena koji će ići u Njemačku" - zaključio je Cico.

Spomenimo još da će Hrvatska osim s Argentinom, prijateljske susrete u pripremnom razdoblju za Svjetsko prvenstvo igrati s Austrijom (23. svibnja u Beču), Rumunjskom (28. svibnja u Osijeku ili Rijeci), te s Poljskom (2. lipnja u Njemačkoj ili Poljskoj).

7. lipnja Hrvatske će najvjerojatnije igrati sa Španjolskom u Genevi, međutim Zorislav Srebrić tajnik HNS-a kazao je to još nije 100 posto potvrđeno jer još uvijek nije potpisan ugovor sa Španjolcima.

D.R./A.H.
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara