Kranjčar otkazao Pletikosi, Vasilj na popisu za Dublin

Kranjčar otkazao Pletikosi, Vasilj na popisu za Dublin

HRVATSKI izbornik Zlatko Kranjčar naljutio se na reprezentativnog vratara Stipu Pletikosu jer se ovaj nije pojavio u Zagrebu u subotu kako bi odradio trening s reprezentacijom, nego se s ostatkom momčadi planirao naći u nedjelju ujutro, javlja Večernji list.

No, strašno nevrijeme koje je u nedjelju potpuno blokiralo sav promet u Hrvatskoj spriječilo je Pletikosu da odleti u Zagreb. Umjesto toga, Stipe se odlučio na let za Frankfurt (inače jedini let na koji su u nedjelju pozvani putnici na splitskom aerodromu), odakle je mislio krenuti prema Dublinu.

"U dogovoru sa Srebrićem, već sam čekirao karte za Dublin. Kada sam krenuo prema izlazu, nazvao sam u Zagreb, ali mi je izbornik Kranjčar kazao da je pozvao Vasilja, da ne trebam dolaziti u Dublin. Vratio sam se, što sam drugo mogao." – izjavio je ogorčeni Pletikosa.

"Razočaran sam odnosom, ali bolje da tako vruć ništa ne govorim. Jer, mogao bih se izlanuti." – zaključio je nekad prvi vratar reprezentacije, dodavši kako nije kriv, jer je dogovor za susret reprezentacije bio zakazan za nedjelju, a ne subotu.

Izbornik Zlatko Kranjčar nepozivanjem Pletikose odlučio je sankcionirati njegov, budimo realni, omanji prekršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pletikosa nije došao, ponio se neprofesionalno. Trebao je braniti u Dublinu, ovako će priliku dobiti Vasilj." – izjavio je Kranjčar, dodavši kako neće biti dodatnih sankcija za "splitsku hobotnicu".

Budući da je uz Butinu i Pletikosu treći vratar naše reprezentacije Joey Didulica, koji se nedavno ozlijedio, pozivanje Vasilja, trenutno najboljeg golmana HNL-a, čini se logičnim.

Kranjčar je još jednom ponovio kako unatoč kritikama ne odustaje od promjene sustava igre u 4-2-3-1.

"Ne mislim da sam sklon ekshibiciji mijenjam li sustav u 4-2-3-1. Takvom formacijom osvojio sam naslov prvaka sa Zagrebom, a mislim da i u reprezentaciji imam igrače za isti takav sustav. On bi nam trebao omogućiti još napadačkiju igru, s još manje propusta u obrani." – izjavio je Kranjčar, pa dodao da će u Dublinu svi igrači dobiti priliku za dokazivanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara