Kriminal uništava hrvatski nogomet, a prvi sudac u državi nasmijan ćaska s Mamićem

Foto: Domagoj Margetić

PREDSJEDNIK zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić, kojeg mediji reklamiraju kao glavnog antikorupcijskog suca u Hrvatskoj, u prijateljskom razgovoru veselo priča sa Zdravkom Mamićem.

Mamić na javnoj televiziji čita policijske dosjee! Tko mu ih je dao?

Tko su oni da mu sude: Sa  Širićem i Svilokosom na tamburici, s Turudićem na kavici


Naravno da se svatko ima pravo sastajati sa svakim i družiti onako kako mu paše, ali predsjednik jednog od najvećih hrvatskih sudova nije bilo tko, ni "svatko". Zdravko Mamić je također zanimljiv "netko", točnije aspolutni gospodar hrvatskog nogometa, kojeg iz temelja trese skandal i istraga u sklopu koje su uhićeni čelnici nogometne sudačke organizacije. Prema informacijama koje smo dobili, Turudić i Mamić često se sastaju u jednom kafiću u Ilici, u kojem su i nastale ove fotografije. Tako možemo vidjeti da sucima imponira druženje s Mamićem, kako onima sa zviždaljkom, tako i onima sa čekićem.

Širić je delegirao suce u HNL-u, sada će Turudić "delegirati" suca za njega na ŽupanijskomIntimiziranje najmoćnijeg hrvatskog suca i jednako važnog nogometnog dužnosnika, dodatno dobija na težini ako znamo da Ivan Turudić, kao predsjednik zagrebačkog Županijskog suda, određuje kojem sucu ide koji predmet, pa tako i onaj u slučaju Širić i Djedović, jer USKOK-ova istraga zbog korupcije i organiziranog kriminala u hrvatskom nogometu, očigledno će rezultirati suđenjem upravo pred Županijskim sudom u Zagrebu. Kao i tko zna koliko još suđenja zbog kriminala u nogometu, do kojih će (nadamo se) doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pričaju li Mamić i Turudić na kavama kako napreduje slučaj
korupcije u nogometu?

Turudić, osim što određuje suca u slučaju nogometnog podzemlja, može samim tim utjecati na suca i na predmet, odnosno u kojem će smjeru istraga ići, a dostupne su mu informacije iz spisa, kao i dokazi i iskazi svjedoka. Ovo sve napominjemo zato što je Mamić itekako zainteresiran za slučaj pod nadležnosti čovjeka s kojim se redovno nalazi u srdačnom razgovoru i druženju. Tako da njihova kafenisanja, obzirom na aktere i trenutak, nikako nemaju istu težinu kao tisuće ostalih na kojima se bistre kojekakve teme.

Voli nogomet, a nije nogometni sudac: Karta s Prosinečkim, redovan na reprezentaciji, bivši dopredsjednik "legendarne" Mladosti 127.Ivan Turudić, koji trenutno vodi "suđenje stoljeća" Ivi Sanaderu, poznat je i prisutan u nogometnim krugovima. Nedavno smo ga vidjeli na utakmici s Turskom, a prati reprezentaciju i na velikim natjecanjima. Dok Robert Prosinečki nije otišao u Beograd, bili su zajedno u društvu koje karta.

Međutim, Turudić je u nogomet ušao u rodnom virovitičkom kraju. Kao mlad je igrao nogomet, a bio je potpredsjednik Mladost 127., pomalo zaboravljenog nekadašnjeg prvoligaša iz sela Suhopolja pokraj Virovitice. Tada je bio sudac u Virovitici, a krajem i klubom vladao je Đuro Dečak, general i nekadašnji župan virovitičko-podravski, poznat po brojnim skandalima.

Kao i mnogi drugi projekti "selo moje malo prvoligaša nam je dalo" u Hrvatskoj, i onaj suhopoljski, pod Dečakovim patronatom i Turudićevim dopredsjednikovanjem, doživio je potpuni debakl: Klub je propao, a deseci milijuna kuna, koje su se iz proračuna lokalnih zajednica i tvrtki morale uplaćivati Mladosti ostali su zalog velikog cilja - Suhopolje u prvoj ligi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara