Krvnik se izvukao: Fifa odustaje od ganjanja strože kazne za Martina Taylora

Krvnik se izvukao: Fifa odustaje od ganjanja strože kazne za Martina Taylora

FIFA i Engleski nogometni savez jučer su odbili produljenje kazne krvniku Martinu Tayloru, zbog starta nad napadačem Arsenala Eduardom. Podsjetimo se, Taylor je bio kažnjen sa samo tri utakmice nakon krvničkog starta.

U utorak je FA (Engleski nogometni savez) izvijestio Seppa Blattera, predsjednika FIFE koji je inzistirao da kazna za Taylora bude u skladu sa žrtvinim izostankom s terena, kako su odlučili da kazna od tri susreta ostaje i kako će Taylor u sutrašnjoj utakmici protiv Readinga istrčati u početnih jedanaest.

Jučer ujutro disciplinska komisija Fife ponovno je poslala Taylorov slučaj Engleskom nogometnom savezu na razmatranje.

Najnovije vijesti govore kako je glasnogovornik F Andreas Herren rekao je kako će se sljedeći mjesec sastati Fife i FA, ali da neće biti razgovora o Tayloru, već općenito o sankcioniranju igrača u slučaju težih prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taylorov je slučaj završen, odradio je tri utakmice kazne i bit će na raspolaganju treneru u subotu za utakmicu protiv Readinga".

Iako mu  je kazna istekla, malo je vjerojatno da ćemo Taylora vidjeti u početnih jedanaest protiv Readinga.

"Zadovoljan sam igrom svoje obrane u zadnjim utakmicama. Neki igrači su se nametnuli nakon Taylorove suspenzije, tako da za sada promjena u obrani neće biti", rekao je Alex McLeish.

F.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara